Vali Yüksel, Idarî Yargı Hakim Adaylarını Kabul Etti

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Valiliği'nde staj yapmak üzere görevlendirilen idarî yargı...

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Valiliği'nde staj yapmak üzere görevlendirilen idarî yargı hâkim adaylarını kabul etti.

Adalet Akademisi Kanunu ve ilgili eğitim yönetmelikleri uyarınca, 45 idarî yargı hâkimi, Ankara Valiliği'nde belirlenen programlarına uygun stajlarına başladı.

Vali Yüksel, staj programının başlangıcında, idarî hâkim adaylarına, "Çok okuyun ve değişime mutlaka duyarlı olun.” tavsiyesinde bulundu.

Yeni yüzyıl şartlarının dikkatlice izlenmesini ve bu konudaki hassasiyetin en üst noktada tutulmasının önemini vurgulayan Vali Yüksel, “İdarenin iş ve işlemlerinden hakları muhtel olanlara ilişkin vereceğiniz kararlar vatandaş odaklı ve vicdanlara uygun olsun. Çalışmalarınızda ve kararlarınızda dünya gerçeklerini asla aklınızdan ve dikkatlerinizden uzak tutmayın; aklınızın icaplarını ve hukukun tartışmasız gereklerini yerine getirin; İnsan odaklı bir anlayışı mutlaka esas alın.” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni yüzyıl şartları içerisinde demokrasinin yeni anlamlar kazandığını, bireyin yeniden tanımlandığını ifade eden Vali Yüksel, “Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramları da yeni anlamlar kazanıyor. Ekonomik, örgütsel ve de siyasal bütün teoriler değişikliğe uğradı. Bu bağlamda tüm paradigmalar yıkıldı. Yüzyılın ilk çeyreğinde küresel ısınmanın meydana getireceği sonuçlar itibariyle enerji ve sular meselesi tüm insanlık ilişkilerini yönlendirecek ve belki de ihtilafların esasını oluşturacaktır. Yoksulluk, yalnızlık ve sosyal hizmet meseleleri ile sivil toplum hareketlerine yönelik devlet-vatandaş ilişkileri önem kazanacak ve bu manada da idarî yargı alanlarına taşınacak ihtilafların başlıkları olacağını değerlendiriyorum.” diye konuştu.

Türkiye'de adlî ve idarî yapılanmada her geçen gün olumlu gelişmeler olduğunu söyleyen Vali Yüksel, “Gelişen şartları, aklın icaplarını ve halkın hukuk ihtiyaçlarını dikkate alan Türk adlî ve idarî yargısının, hızlı ve doğru kararları ile amme vicdanında haklı yerini alacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: