Vali Yurdakul’dan Okay Tekstil'e Teşekkür Plaketi

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis’in Tatvan ilçesi ve İstanbul’da faaliyetleri sürdüren Okay Tektil’e “Ey insan”...

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis’in Tatvan ilçesi ve İstanbul’da faaliyetleri sürdüren Okay Tektil’e “Ey insan” projesine verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Okay Tekstil'in Tatvan’daki iş yerini ziyaret eden Vali Veysel Yurdakul, Okay Tekstil Dış Ticaret Limited Şirketi Mesul Müdürü Sabahattin Okay ile birlikte önce iş yerini dolaştı. Çalışmalarla ilgili Okay Tekstil Müdürü Okay’dan bilgi alan Vali Yurdakul, daha sonra Okay Tekstil tarafından üretilen ürünleri de inceledi. Tekstil sektöründeki sıkıntılar ve çözüm yollarıyla ilgili Tekstil Müdürü Sabahattin Okay’la bilgi alışverişinde bulunan Vali Yurdakul, doğuya yapılan yatırımlar ve hükümetin sağladığı avantajlarla ilgili bilgi verdi. Okay Tekstil Müdürü Sabahattin Okay’da iş alanında İstanbul gibi metropol bir şehirde 20 yıllık bir deneyime sahip olduklarını belirterek, İstanbul’dan sonra kendi memleketleri olan Bitlis’te de yatırım ve istihdam sağlamak amacıyla tekstil atölyesi açtıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bitlis’te daha çok istihdam yaratmak istediklerini ancak gerek kalifiyeli elaman olmaması gerekse geniş bir iş yeri bulunmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Okay, şöyle konuştu: "Tekstil işi anlamında 20 yıllık bir deneyime sahibiz. Uzun yıllardır İstanbul'da faaliyet gösteriyorduk. İstanbul'daki işlerimiz yine devam edecek. Bu işlerimizin devamı olarak hem memleketimize yatırım amaçlı hem de işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm olmak adına, böyle bir yatırım yapmaya ve işsizlere iş sahası açmaya karar verdik. Burada maalesef iş çok ancak kalifiyeli elaman yok. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda hali hazırda atölyemizde 100’e yakın işçi çalışıyor. Ancak kalifiyeli eleman olması ve daha geniş alana sahip bir atölye bulmamız durumunda bu sayıyı çok daha yukarılara çıkaracağımıza inanıyorum."

Vali Yurdakul, daha sonra atölye çalışanlarının Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ederek Okay Tekstil Müdürü Sabahattin Okay’a Bitlis Valiliği tarafından yürütülen “Ey insan” projesine verdiği katkılardan dolayı kristal teşekkür plaketi takdim etti.

Reklam
Reklam

Vali Yurdakul’a tekstil atölyesi ziyaretinde Tatvan Kaymakamlığı'na vekalet eden Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer, Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Beşir Avis ve Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: