Validen Engelli Sporcuların Merdivenden Çıkarılmasına Tepki

Hatay’da düzenlenen Ferdi ve Kulüpler Arası Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası’ndan dereceyle dönen sporcular, Sivas...

Hatay’da düzenlenen Ferdi ve Kulüpler Arası Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası’ndan dereceyle dönen sporcular, Sivas Valiliğini ziyaret etti. Engelli sporcuların makama ulaşmak için 3 kat merdiven çıktığını öğrenen Vali Kolat, görevlilere, "Biz aşağı inerdik. Neden yukarı çıkardınız?" dedi.

1-2 Haziran tarihlerinde Hatay’da düzenlenen Ferdi ve Kulüpler Arası Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası’nda 5 birincilik ve 2 ikincilik alarak takım halinde birinci olan Sivas Bedensel Engelliler Halter Takımı, Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Koltuk değnekli ve tekerlekli sandalyeli sporcular, binanın üçüncü katında bulunan valilik makamına ulaşmak için merdivenleri kullanmak zorunda kaldı. Sporcuları karşılayan Vali Kolat, “Biz aşağıya inerdik. Neden yukarı çıkardınız? Hakkınızı helal edin” dedi.

Reklam
Reklam

Engelli sporculara fırsat verildiği takdirde sevindirici sonuçlar alındığını söyleyen Vali Kolat, “Türkiye Şampiyonası'nda Sivas takımımız birinci oldu; 5 birinci ve 2 ikincilik aldık. İnşallah ikincilerimiz de birinci olacak. Ben çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı arkadaşları kutluyorum. Engelliler konusunda oldukça iyiyiz. Görme engelliler olsun, diğer engelliler olsun, spor takımları bizi sevindiren sonuçlar almaktadırlar. Fırsat verildiğinde arkadaşlarımız çok daha güzel başarılar elde ediyor. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Vali Kolat, daha sonra başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi. İl Gençlik ve Spor Müdürü Salim Kılıç'ın da hazır bulunduğu ziyaretin ardından, sporcular yardımlarla valilik binası dışına çıkabildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: