Validen, Federasyona hakem uyarısı

KARS (İHA) - Kars Valisi Nevzat Turhan, 3. Futbol Ligi 2. Grup'ta küme düşme tehlikesi yaşayan Karsspor'un yarın Tokatspor'la oynayacağı maç öncesinde, hakemlerin tarafsız maç yönetmeleri için Futbol Federasyonu'nda görevli bir yetkiliden telefonla yardım istedi.

Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Iğdır valileriyle birlikte katıldığı 4 günlük Azerbaycan gezisini değerlendirmek için düzenlediği basın toplantısı öncesinde Vali Turhan, hakemlerin tarafsız maç yönetmeleri için Futbol Federasyonu'nda görevli soy ismi Çamlıyurt olan bir yetkiliyi telefonla arayarak, hakemlerin adaletli kararlar vermesini ve tarafsız davranmalarını istedi. Vali Nevzat Turhan, telefon konuşmasında şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Biz Doğu'nun tek takımıyız. Hakemler ne hikmetse bizim maçlarda olumlu sayılmayan tavırlar sergiliyor, bizi değerlendirmiyor. O bakımdan yarın Tokatspor maçı var. Bizim için de çok önemli, Tokat'ın da bir iddiası yok. Ama yarınki maç için biraz tolere edilsin, tarafsız olunsun istiyoruz. Sahilde şöyle kasabalarda Oflular, Araklılar 3 bin nüfuslu yerler, iki tane polis dikiyorlar kapıya bacaya. Ondan sonra, orada herkes her türlü provokasyonu, baskıyı yapıyor. Biz tabi vilayetiz, il sorumluluğu var. Bizim sahamızda hiç olmazsa bu son maçlarda mağdur olmayalım. Geçen hafta bir hakem geldi. Kendisi de sahada zor yürüyor. Ben de futboldan az çok anlıyorum. Bakıyorsun adam dökülüyor. Yanlış kararlarla seyirciyi de alabora ediyor. Ben size güveniyorum."

Vali Turhan, konuştuğu kişinin ismini vermezken, bu şahsın federasyondan ilgili bir kişi olduğunu söyledi.