Vali’den Gazetecilere Veda

Son Valiler Kararnamesi’yle Bartın’a atanan Vali Ali Çınar, Muş’ta görev yapan yerel ve yaygın basın...

Son Valiler Kararnamesi’yle Bartın’a atanan Vali Ali Çınar, Muş’ta görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Muş Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) gerçekleşen ziyarette gazetecilerle sohbet eden Vali Çınar, geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. Bu görevi severek yaptığını dile getiren Çınar, Muş’u ve Muşluları çok sevdiğini kaydetti. Gazetecilerin haklı olarak bazı serzenişlerinin olduğunu ifade eden Çınar, bazı konuların reklam yapılamayacağını ve bu yüzden gazetecileri bazı programlara götürmediklerini dile getirdi. Özellikle ihtiyaç sahibi aileleri sürekli ziyaret ettiğini vurgulayan Çınar; “O insanların çok fazla ön plana çıkarılması da hoş olmuyor. Baliciler, tinerciler diye hitap ettiğiniz çocukları topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Belli bir zaman, belli bir bütçe ile yarışıyoruz. Nitelikli eleman sorunumuz da var. Sosyolog bulamıyoruz, aile danışmanı bulamıyoruz. Muş, Türkiye’de SODES projelerinde ilk 7’ye girecek konumda. 30 ilde uygulanıyor. Birçok ili geride bırakacak konumda. Sağ olsun Bülent Solmaz’ın bu yönde çok büyük katkıları var. Kendisine teşekkür ediyorum. Genel olarak burada sizlerin çok desteğini gördük. Gerçekten ‘bu da yazılmaz ki’ dediğim yazı çok olmadı, çok enderdir” dedi.

Reklam
Reklam

Muş’un en güvenli il olma konusuna da değinen Çınar; “Muş’un huzurunda borçlu olduğumuz üç şey var. Birincisi buradaki insanlarımızın bu konudaki sağduyusu, ikincisi güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirler, üçüncüsü ise bu şehrimizin huzurlu olması için dua eden insanların olduğunu düşünüyorum. Çok şükür son iki yıldır Türkiye’nin en huzurlu şehriyiz biz” diye konuştu.

Gazetecilerden helallik isteyen Çınar; “Belli bir süre beraber olduğumuz, belli bir süre ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz, artık kendimizi buraya ait hissettiğimiz yerden ayrılmak zor. Mesela her gün karşılaştığımız sizlerle ayrılmak zor. Bir aile gibi olduk. Burada bu bölgede valilerin ortalama görev süresi 2-3 yıldır. Ben zaten bu kararnamede bekliyordum. Dolayısıyla bir ayrılık hüznünü yaşıyoruz. Burada çalışırken gayretli çalıştım, sizlerin desteğini gördüm. Görevimi en iyi şekilde yapmanın huzuru ile gidiyorum. Bu da hüznümü azaltıyor. Her ayrılık insanda bir takım duyguları açığa çıkartır. Bazen gözyaşı olur, bazen kalpte yaşanır, bazen şiire dökülür. Herkesin tepkisi farklı olabilir. Ama elbette Muş benim ilk vali olarak görev yaptığım bir yerdir. Bu görev süremde siz gazetecilerden büyük destek gördüm. Bu yüzden, hepinizden helallik istiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: