Vali'den Kaymakamlara: Vatandaşın Ayağına Gidin, Öğrencileri Ziyaret Edin

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, kaymakamlara 'halkın ayağına gidin, öğrencileri okullarda ziyaret edin, başarılı öğrencileri de...

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, kaymakamlara 'halkın ayağına gidin, öğrencileri okullarda ziyaret edin, başarılı öğrencileri de mutlaka telefonla da olsa ulaşarak tebrik edin' talimatı verdi. Koçdemir, “Makamınıza gelmeyen vatandaşların sayısı fazladır. Bu sebeple siz onların ayağına gidin. Okullara gidin, öğrencilerle görüşün. Onların başarılı olduğunu fark ettiğinizi bildirin. Başarılı öğrencileri telefonla arayın. İlginiz, diğer öğrencilerin de şevkini arttır.” dedi.

Vali Koçdemir, mülki idare amirleri ve şube müdürleri ile Polis Evi’nde düzenlenen toplantıda, bir araya geldi, Eskişehir’in son 1 yılını değerlendirerek gelinen noktaları açıkladı. Eskişehir’deki dairelerin bir bütünlük içinde çalıştığını belirten Vali Koçdemir, özellikle özel gün ve haftalarda düzenlenen törenlere mülki amirler ve şube müdürlerinin daha yoğun katılım sağlaması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mülki idare amirlerinin esas borcu ilçelerine hizmet etmek olduğunu, bunun en iyi yolunun da ilçe halkı ile birlikte olmaktan geçtiğini dikkat çeken Vali Koçdemir, bu konuda kaymakamlara talimat verdi. “ Sizin makamınıza gelenlere yardımcı olmanız elbette iyidir.” diyen Koçdemir, şunları söyledi: "Ancak makamınıza gelmeyen vatandaşların sayısı çok daha fazladır. Bu sebeple siz onların ayağına gidin, vatandaşın içinde olun. Eğitime bilhassa önem veriyoruz. Kaymakam olarak okullara gidin, öğrencilerle görüşün. Onların başarılı olduğunu fark ettiğinizi bildirin. Sınavlarda iyi puan alan öğrencileri telefonla arayın, onları takip edin. Sizin bu ilginiz, diğer öğrencilerin de şevkini arttır.”

Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla okul önlerinde güvenlik tedbirlerini yoğunlaştırıldığını belirten Vali Koçdemir, bu çerçevede okul polislerinin çalışmalarının rahatsız edici olayların azalmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

"SEÇİM DÖNEMİ 2 DEFA DİKKATLİ OLUN"

Yerel seçim konusunun sıklıkla telaffuz edilmeye başlandığını hatırlatan Vali Koçdemir, “Biz devlet bürokrasisi olarak bu işlere mesafeli ve bitaraf olmak durumundayız. Sadece bu yetmez, bulunduğunuz ortamlarda da bu mesafeyi net bir şekilde hissettirin. Bu hususa 2 kere dikkat ediniz. Vatandaşın iradesini etkileyecek her türlü girişimi engellemek durumundayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: