Validen "mayın" uyarısı

MARDİN (İHA) - Mardin Valisi Temel Koçaklar, Van Valisi'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı kınayarak, karayollarından benzer terör olaylarının önlenmesi için Mardin-Dargeçit ve Midyat-Nusaybin karayollarının asfaltlanmasını istedi.

Mardin'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Deyrul-Zafaran Manastırı yolunun son yağışlarla kullanılamaz hale gelmesi üzerine, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yollar tamamen asfaltlandı. Manastır yoluna asfalt dökme işleminin tamamlanması sebebi ile Deyrul-Zafaran Manastırı'nda bir tören düzenlendi. Manastırda bir konuşma yapan Mardin Valisi Temel Koçaklar, Habur'dan Urfa'ya kadar olan İpek Yolu'nun yol yapım bakım ve asfaltlama çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, "En son örneğini Van'da gördüğümüz halkımıza ve güvenlik güçlerimize karşı düzenlenen uzaktan kumandalı mayın patlatma terör olaylarının önüne geçmek için, karayolları ekiplerinin en kısa zamanda Midyat-Dargeçit ve Midyat-Nusaybin yollarının bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Huzura kavuşan halkımızın korunması için yolların ulaşıma kapanması olaylarını aklımızın uçuna bile getirmiyoruz. Güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı verdiği mücadele başarılı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Manastır Metropoliti Salibe Özmen ise çalışmalarından dolayı Karayolları 9. Bölge Müdürü A. Bakı Işık'a teşekkür ederek bir plaket verdi. Dünyadaki Süryanilerin merkezi konumundaki Dayrul-Zafaran Manastırı'nın yol yapım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Metropolit Salibe Özmen "Mardin'i ziyarete gelen turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Mardin Deyrul-Zafaran yolunun asfaltlanması ile turistlerin çektiği yol sorunu da bitmiş oldu." şeklinde konuştu.