Validen "proje üretin" çağrısı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından finanse edilen, Akdeniz...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından finanse edilen, Akdeniz Kaymakamlığı ile sivil toplum örgütlerinin ortaklığında gerçekleştirilen ‘Hijyenle Gelen Güzeldir Projesi’nin tanıtımına katıldı.

İNSANI MERKEZE ALAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtımında konuşan Vali Güzeloğlu, aynı zamanda ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı olarak temel hedefinin gerek Mersin’de gerek bütün bölge ölçeğinde yaşanılabilir standartları, insanımızın hak ettiği bir yaşam düzeyini ve onlara iyi bir hizmet kalitesi sunmak olduğunun altını çizdi. İnsanı merkez alan bir yönetim anlayışını hayata geçirmeyi arzu etiklerini söyleyen Vali, bütün gelişim ve sosyal politikaların hedefinde insanın yer aldığını vurguladı. İnsanın eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığını dile getiren Vali, bunun yaşam boyu olması gerektiğini ifade etti. İnsan hangi işi yaparsa yapsın eğitimin yapılan işin kalitesini ve insanın yaşam ile olan ilişkisini belirleyen temel etken olduğunu savunan Vali Güzeloğlu, “O yüzden bu proje, bu anlamlı gerekleri bir arada buluşturan ve her kesimin katkısıyla hazırlanan bir proje olarak hizmet kalitesini arttıran bir özelliğe sahiptir” dedi.

Reklam
Reklam

MERSİN’DE YAŞANAN OLUMLU GELİŞMELER SONRASINDA, HİZMET KALİTESİ ARTTIRMAK BİR ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR

Mersin’in Türkiye’nin güçlü ve güvenli yürüyüşünü hem geliştirici hem de zenginleştirici bir kent olduğuna işaret eden Vali Güzeloğlu, “Nüfusu, ekonomisi, sosyal kapasitesi ve sahip olduğu potansiyeller olarak Mersin, Türkiye’ye değer katan ve Türkiye’nin büyüme sürecine anlamlı katkılar sunan bir ilimizdir. Bugün Mersin bir uluslar arası liman ve ticaret kentidir. Yerli ve özellikle de yabancı çok sayıda insanı turist olarak ağırlayan; gerek ticaret, gerek spor, gerek kültür gerekse de eğitim anlamında çok fazla konuğu karşılayan bir kenttir. Çok yakın gelecekte Akdeniz Oyunları gibi uluslar arası bir buluşmaya ev sahipliği yapacak, 2013 Haziran’ında yaklaşık 1 milyon insanın izleyeceği 24 Akdeniz ülkesinden 10 bini aşkın sporcu ve yöneticinin yarışacağı ve buluşacağı dev bir uluslar arası şölene ev sahipliği yapacak bir kenttir. Öte yandan Mersin, dış ticarette İstanbul’dan sonraki en büyük ve gelişmesi en güçlü liman ve dış ticaret kentidir. İşte tüm bu gelişmeler hizmet kalitesinin arttırılmasını gerektirmektedir. Bu yüzden bütün esnaflarımızla çok sıkı bir işbirliği ve yakın bir güç birliği sergiliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

VALİDEN ‘PROJE ÜRETİN’ ÇAĞRISI

Konuşmasında ÇKA’nın 2011 yılı programlarını ve yeni proje teklif çağrısını da hatırlatan Vali Güzeloğlu, “27 milyon TL’lik bir proje teklif çağrısını bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ilan ettik. Bunun yaklaşık 17 milyon TL’si kalkınma ve rekabetin arttırılmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesinde kullanılacak. Ama özellikle bu salonda bulunan tüm kesimler ve paydaşlar içinde önemli olan bir başka katkı da 10 milyon TL de; sosyal gelişme, kent yaşamını iyileştirme, kente iş ve istihdam amaçlı göçle gelen nüfusun eğitimi başta olmak üzere okur-yazarlık, mesleki eğitim, mesleki ve teknik yeterlilik, daha nitelikli bir hizmet sunma ve sosyal projelerle sosyal sorunların giderilmesinde kullanılacak. Bu halen devem eden bir teklif çağrısıdır. Buradaki esnaf odalarımız, kurum ve kuruluşlarımız ve tüm yetkililerimizden özellikle önümüzdeki Mart ayına kadarki başvurusu süresi içinde proje üretmelerini, projelerini çoğaltmalarını ve yapacakları katkıları bu kaynaktan sağlama yoluyla bir çaba sergilemelerini bekliyorum. Çünkü biliyoruz ki, inanırsanız, güçlerinizi bir araya getirirseniz aşamayacağınız bir engel, elde edemeyeceğiniz bir amaç söz konusu değildir. Mersin bunu başarmakta, daha iyi başarılara doğru kararlı bir şekilde yol almaktadır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MERSİN ÇOK YAKIN BİR GELECEKTE İSTİHDAM MERKEZİ HALİNE GELECEKTİR

Yaklaşık 1 buçuk yıl önce Mersin Valisi olarak göreve başladığında kentin gündemindeki en önemli konunun işsizlik olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güzeloğlu, “Mersin, Türkiye’de reel olarak en çok işsizlik ile anılan, işsizlik ve işsizliğe neden olan sorunlarıyla öne çıkan bir kent olarak konuşulmakta ve anılmaktaydı. Reel işsizliği yüzde 20’lerde olan ve Türkiye’de işsizliği en yoğun yaşayan bir ildi. Reel ve özel kesiminin tüm bileşenleriyle yürüttüğümüz çabalar sonucunda Mersin, Ağustos 2010 – Ağustos 2011 tarihleri arasında Türkiye’de işsizliği tek haneli rakamlara indiren ve bir yıllık geriye dönük dönemde reel olarak 81 il arasında istihdamda şampiyon olan bir il olmuştur. İşsizliğin giderilmesinde Mersin yüzde 19,6’lık oranı ile istihdamı en çok arttıran il olmuştur. Sigortalı işyeri sayısını da arttıran ikinci il olmuştur. Çok uzun yıllardan sonra işsizliği böyle tek haneli rakamlara indiren Mersin, yakın bir gelecekte Türkiye’nin her köşesine nitelikli iş imkânı sunacak bir istihdam merkezi olma iddiasına kendini hazırlamaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer’in de duygu ve düşüncelerini paylaştığı proje tanıtımında, uzmanlar tarafından sağlık ve hijyen ile ilgili eğitimler verildi.

ÇKA tarafından 2010 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na dâhil edilerek finanse edilen proje ortakları arasında Akdeniz Kaymakamlığı, Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Sağlık Grup Başkanlığı, Mersin Eczacı Odası, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Müftülüğü, MESOB, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti de bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz