Vali'den Yaylaya "filistin Göçmen Kampı" Benzetmesi

Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan Kümbet Yaylası'nda otel açılışına katılan Vali Dursun Ali Şahin, "Kümbet güzel...

Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan Kümbet Yaylası'nda otel açılışına katılan Vali Dursun Ali Şahin, "Kümbet güzel ama resimlerle güzel; içine girdiğinizde güzelliği yok. Filistin göçmen kampı gibi. Dedim 'buraları düzeltelim, tadımlık bir şehir yapalım'; ama efendim 'istemezük'. 'İstemezük' hastalığı, bulaşıcı bir hastalık" dedi.

Kümbet Yaylası'ndaki ilk otel, bugün törenle hizmete girdi. Açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Hacı Abdullah Doğan, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Dereli Kaymakamı Musa Evin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, AK Parti Giresun il Başkanı Sabri Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Dereli Kaymakamı Musa Evin, "Yaylalar, Karadeniz insanı için olmazsa olmazdır. Yaylalara gelen misafirleri de ağırlamak, bizim boynumuzun borcu. Onun için bu tarz tesislere ihtiyacımız var, bu tesisi açan kişilere teşekkür ediyorum" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise, "Her zaman ifade ediyorum; Giresun'un önünü açacak iki proje var: Eğitim ve turizm. Eğitim, aynı zamanda devletin görevi. Onu yapıyoruz ve bayağı yol katettik. Son yılların popüler sektörü turizm. Önceleri 'elin gavurundan ne olacak, gelse ne olur, gelmese ne olur' deniyordu. Hep öyle yan ve kötü gözle bakılıyordu. Şimdi ise 'onlar gelsin' diye kendimizi adeta yırtar olduk ve doğrusunu yapıyoruz. Yırtacağız kendimizi, hep beraber koşacağız ve çalışacağız. Bu beyazla yeşilin buluştuğu bu güzel ortamda, buralarda oteller açılsın; işte bugün bir tanesini açıyoruz. Bu sene satıh yönünden tabelalarıyla, trafik işaretleriyle, yerine göre trafik koruma bantlarıyla yakında başlayacağız: ihalesini yaptık, bunlarla Kümbet'i güzelleştireceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Son günlerde tartışma konusu olan köylerde su saati kullanılmasına yönelik uygulamaya değinen Şahin, "-Vali böyle diyor ama yok öyle şey olmaz, biz şehirde mi yaşıyoruz ya Kümbet'te yaşıyoruz. Hala şunu mu ödeyeceğiz, bunu mu ödeyeceğiz- Vali kendisi için yapmıyor ki bunları! 3-4 yıl sonra vali gider ama buralar size kalır değerli Kümbetliler. Ben her zaman söylüyorum; Kümbet güzel ama resimlerle güzel; içine girdiğinizde güzelliği yok. Filistin göçmen kampı gibi. Dedim 'buraları düzeltelim, tadımlık bir şehir yapalım. Siz de, biz de, gelenler de memnun olsun' dedim ama efendim 'istemezük'. 'İstemezük' hastalığı bize Osmanlı'dan geliyor. O hastalık varya bulaşıcı bir hastalık. 'Neden istemezsin' dersin, o da bilmez. 'Yok efendim istemezük'. Artık 'istemezük' demiyeceğiz. Bizim önümüzü açacaksınız. Açmak sizin göreviniz. Bu olmazsa olmaz arkadaşlar. Bu Kümbet 20 yıl önce de böyleydi, 2012'ye geldik yine böyle ve hep böyle kalırsınız" dedi.

Konuşmaların ardından tek yıldızlı otelin açılışı yapıldı ve otel gezildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz