Valiler, Bölgenin Geleceğini Masaya Yatırdı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu'nun Temmuz ayı toplantısı Nurullah Çakır başkanlığında Çorum'da yapıldı....

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu'nun Temmuz ayı toplantısı Nurullah Çakır başkanlığında Çorum'da yapıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çorum Valisi Nurullah Çakır ajans bünyesinde toplam 228 projenin desteklendiği bilgisini verdi. Bölgenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlama yeteneğini geliştirmesi için kalkınma ajansı ve ilgili kurumların önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Çakır ''Bu güne kadar da ajansımız aracılığıyla veya onun mali destekleriyle KOBİ'lerin desteklenmesi, turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için projeler, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi gibi konulardaki faaliyet ve projenin peyderpey hayat geçirildiğini görüyoruz. Bu kapsamda bölgemizde ajansın kurulduğu günden bu yana geçen üç yıl içinde sadece ajans tarafından desteklenen proje sayısının 228 adede ulaştığını belirtmek istiyorum. Bu projelerde 56 milyon lirası ajans desteği olmak üzere yaklaşık 111 milyon liralık bir toplam yatırım bütçesinin oluştuğunu, bu bütçe ve hibeler sayesinde bölgemizde, yani 4 ilimizde önemli projelerin tamamlandığını görmek bizi memnun ediyor.'' dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya Çorum Valisi Nurullah Çakır, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: