Valilik Bahçesinde Teröre Tepki

Adana Valiliği bahçesinde düzenlenen eylemde Tunceli'de 6 askerin ve 1 sivilin şehit edilmesi protesto edildi.Türkiye...

Adana Valiliği bahçesinde düzenlenen eylemde Tunceli'de 6 askerin ve 1 sivilin şehit edilmesi protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen dün akşam Tunceli'de 6 askerin ve 1 sivilin şehit edilmesinin ardından artan terör olaylarını protesto etmek için 81 ilde valilik bahçesinde terörü protesto etmek için harekete geçti. Adana'da Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ve üyeleri valilik bahçesi Hükümet Konağı girişinde sabahın erken saatlerinde toplandı. Poliste etrafta güvenlik önlemi aldı. Bir polis Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse'ye, "Valilik bahçesinde açıklama yapmak yasak, bahçenin dışında yapmanız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Köse, "Biz burada herhangi bir protesto yapmıyoruz, biz burada terörü protesto ediyoruz. Biz şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra birlik beraberlik çağrısı yapıp dağılacağız. Biz buraya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u da davet ediyoruz. Onun da buraya gelip terörü lanetlemesini isterdik" dedi.

Polis, eylemcileri bahçenin dışına çıkılması için tekrar uyardı ancak Kamu-Sen üyeleri bahçeden çıkmayarak açıklamalarını yaptı. Dev Türkiye haritası açan Kamu-Sen üyeleri önce şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim'in ardından Köse yaptığı açıklamada, vatan toprakları üzerinde hain emelleri besleyen eli kanlı canilerin neredeyse her gün birkaç evladımızı şehit ettiğini söyledi. Bizler rahat yataklarda uyurken 20 yaşındaki çocukların soğukta-sıcakta, gece-gündüz demeden hainlere karşı mücadele ettiğini belirten Köse, "Bu evlatlarımız bu topraklarda ezanlar susmasın, ay yıldızlı al bayrak göklerden inmesin diye can veriyor. Biz bugün buraya bu evlatlarımızı unutmamak ve unutturmamak için toplandık. Bu evlatlarımız olduğu sürece hainlerin planları hiç bir zaman hayat bulmayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Köse, milletçe birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece kimsenin ülkeyi bölemeyeceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Birliğimiz ve kardeşliğimiz ortak hareket ederek, sevinci ve kederi paylaşarak artacaktır. Şehitlerimiz canlarını bu vatanın birliği ve dirliği için verdi. Bu nedenle her türlü provokasyona ve tahrike rağmen, et tırnaktan ayrılmayacak. Bu vatanın hiçbir ferdi binlerce yıllık kardeşliğimizden vazgeçmeyecek, hainler emellerine ulaşamayacaktır. Şundan eminiz ki bizi bize düşman etmeye, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece emellerine ulaşamayacaktır."

Kamu-Sen üyeleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: