Valilik, Organ Bağışı Kampanyası Başlattı

MANİSA (AA) - Manisa Valiliği, kamuoyunda farkındalık yaratılarak bağışların artırılması amacıyla organ bağışı kampanyası başlattı.

Manisa Valiliği, kamuoyunda farkındalık yaratılarak bağışların artırılması amacıyla organ bağışı kampanyası başlattı. Vali Abdurrahman Savaş'ın başkanlığından düzenlenen toplantıda, Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla "Bağışla, Hayata Bağlan" sloganıyla organ bağışı kampanyası başlatıldı. Törende konuşan Vali Savaş, organ bağışı bilincinin yerleşmesine, yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve yaşaması organ nakline bağlı olan hastalara nakil öncesinde, esnasında ve sonrasında manevi destek vermek amacıyla başlatılan projenin başarıya ulaşacağına inandıklarını kaydetti. Organ bağışının kişi hayattayken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi olduğunu hatırlatan Vali Savaş, 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkesin 2238 sayılı yasaya göre organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabileceğini söyledi. Manisa Valiliği, Celal Bayar Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü, İl Dernekler Müdürlüğü, Milli Eğitim, Sağlık, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Gazeteciler Cemiyeti, Kan Bankası ve Muhtarlar Derneği projenin ortakları olarak görev yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: