Valilikte uyuşturucu krizine girdi

valilikte uyuşturucu krizine giren ve gözyaşlarına boğulan genç kız uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyledi.

Adana'da, hastane önünde uyuşturucu krizine giren ve daha sonra Adana Valiliği tarafından tedavi edilmesi için İstanbul'a gönderilen Fatma Y.'nin arkadaşı olan uyuşturucu bağımlısı genç kız, yardım istemek için geldiği valilik binasında uyuşturucu krizine girdi.

Gözyaşlarına boğulan genç kız uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyledi. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde uyuşturucu bağımlısı Fatma Y.'nin (19) kriz geçirmesi ve annesi 55 yaşındaki Zine Y.'nin çaresizlik içinde gözyaşlarına boğularak kızını kurtarmaya çalışmasıyla ilgili dramı gazete ve televizyonlardan gören Adana Valisi İlhan Atış'ın genç kıza sahip çıkarak İstanbul'da bir hastanede tedavisine başlatması, uyuşturucu batağına giren genç kızları cesaretlendirdi.

Reklam
Reklam

Fatma Y.'nin arkadaşı olan 21 yaşındaki Elif Koyes, arkadaşı gibi uyuşturucudan kurtulmak için Adana Valiliği binasına geldi. Bir komşusu ile valilik binası önüne kadar gelen Koyes, binanın önünde uyuşturucu krizine girerek yere yığıldı.

Bunun üzerine Valilik Koruma Müdürü Ali Uzun, hemen ambulans çağırdı. Krize giren ve titreyen genç kız kısa sürede gelen ambulansa bindirildi. Ambulansa binen genç kız gözyaşlarına boğuldu. Bağırarak ağlayan genç kız uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyledi. Genç kız, Adana Valisi İlhan Atış'ın emriyle gözyaşları içinde tedavi edilmek üzere Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek yatışı yapıldı. Genç kız da arkadaşı gibi İstanbul'da tedavi olmak istediğini, Adana'da kendisine kötü muamele yapıldığını ileri sürdü.

Genç kızın babası 53 yaşındaki Erdoğan Koyes ise bundan 5 yıl önce kamyon şoförlüğü yaptığını ancak geçirdiği trafik kazası sonucu felç kaldığını belirterek, "Ben tek tük sigara içerim. Ama kızımı arkadaşları uyuşturucuya alıştırmış. Ben emekli bile olamadım. Malulen emekli olmaya çalışıyorum ama olamıyorum. Benim bir gücüm yok. Kızım uyuşturucudan kurtulmaya çalışıyor ama bir türlü kurtulamıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anne Songül Koyes (45) ise kızının hastane önünde uyuşturucu krizine giren genç kız ile arkadaş olduğunu, o kıza valinin sahip çıktığı günden bugüne kendi kızının da uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyledi. Anne Koyes, yaklaşık bir aydır kızının uyuşturucudan kurtulmak istediğini anımsatarak, "Dün 'Ben valinin yanına gidip beni uyuşturucudan kurtarmasını isteyeceğim. Fatma'yı nasıl kurtardıysa beni de kurtarsın' diyerek valilinin yanına gitti. Ama orada krize girmiş, doktora götürmüşler" dedi.

Kızını, daha önce Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüklerini anlatan anne Koyes, "Kızım oradan geçen hafta cumartesi günü geldi. O hastaneye defalarca gitti. Orada kızım kötü muamele yapıldığını söylüyor. Geldiğinde kol ve ayak bilekleri mosmordu. O sebeple kızım o hastanede yatmak istemiyor. Fatma gibi valinin kendisini İstanbul'a göndermesini istiyor" diye konuştu.

Kızını arkadaşlarının uyuşturucu batağına sürüklediğini dile getiren anne Koyes, "Kızım kurtulmak istiyor. Ama bizim maddi gücümüz buna yetmiyor. Ona yardımcı olamıyoruz. 6 çocuğum var. Elif, tek kızım benim. Ama uyuşturucu sebebiyle gözümün önünde eriyip gidiyor. Yanımda krize giriyor. Kendine zarar veriyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Artık kızımı kurtarın" dedi.

Reklam
Reklam

Hastaneye yatırılan Elif Koyes'in tedavisine başlandı. Ancak Adana'daki AMATEM'in yetersiz olduğu, daha büyük ve ruh sağlığından ayrı bir AMATEM'in açılması gerektiğini kaydedildi. AMATEM'in sadece Adana'nın değil bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya hitap ettiği, bu sebeple kapasitesinin yetersiz kaldığı bildirildi.