Valilikten Hak Sahiplerine Önemli Uyarı

Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Van depreminin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konutlara...

Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Van depreminin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konutlara yapılan hak sahipliği müracaatının 28 Haziran 2012 tarihinde tamamlanacağını açıklayarak, bu tarihe kadar hak sahibi olanların mutlaka müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

Van’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan kalıcı konut inşaatları hızla devam ediyor. AFAD’da bir basın toplantısı düzenleyen Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, kalıcı konutlar için belirlen süresinin daraldığını belirtti. Ertaş, müracaatların son güne kalmaması için hak sahiplerinin en kısa zamanda evraklarını hazırlayarak müracaat bürolarına teslim etmelerini istedi. Ertaş, “Van’da yaşanan 2 deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor. 30 Nisan 2012 tarihinde vatandaşların kalıcı konut için başlayan hak sahipliği müracaatları devam ediyor. AFAD bahçesinde her mahalle için ayrı ayrı oluşturduğumuz konteynırlarda müracaatlar alınıyor. Müracaatlarda belli bir zaman dilimi olduğu için vatandaşların zaman kaybetmeden müracaat etmelerini bekliyoruz. 28 Haziran 2012 müracaatlar için son tarihtir. Biz bu tarihin önemini vurgulamak istiyoruz. Çünkü bu süre içinde evraklarını teslim etmeyen vatandaşların daha sonra müracaatları alınmayacak. Herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. Bu nedenle vatandaşlara uyarıda bulunuyoruz. Evrakların son haftalara kalmasına ve izdiham olmasına izin vermesinler. Müracaatların ardından kimlerin hak sahibi olacağı belirlenecek. İtiraz süreçleri olacak. Şu ana kadar müracaatlar beklenen düzeyde gerçekleşiyor. Rakamlar günü birlik olarak değişiyor” dedi.

Reklam
Reklam

“SÖYLENTİLERE İNANMAYIN”

Bu arada vatandaşlar arasında ‘arsalar ipotek ediliyor’ söylentilerine de cevap veren Ertaş, “Böyle bir durum söz konusu değil. Vatandaşlar resmi makamlardan bir açıklama gelmedikçe kesinlikle söylentilere inanmasınlar. Konut sahibi olmak isteyenler müracaatlarını yapsınlar. İpotek kesinlikle söz konusu değil. Herkesin yeri kendisine aittir. Van merkezde oturan vatandaşlar için toplu konut alanlarında borçlandırma suretiyle konutlardan faydalandırılmaları söz konusu. Konutlar 20 yıl vadeli faizsiz ve sabit taksitli olacak. 2 yıl ödeme yapılmayacak ve kalan miktar 18 yıl ödenecek. Devlet olarak vatandaşlarımıza gereken yardımı yapacağız. Evleri ve binaları için yargıya gidecek olan vatandaşların da hak sahipliği müracaat süresi içinde başvurmaları gerekiyor. Yargı sürecinden dolayı müracaat etmeyen vatandaşların süre bitiminden sonra yapacakları başvurular kabul edilmeyecektir. Bu konuda da vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: