Valilikten Internet Kullanıcılarına Uyarı

Niğde valiliği, son günlerde İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile dolandırıcılık suçunun işlendiğinin tespit edildiğini, vatandaşların

Niğde valiliği, son günlerde İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile dolandırıcılık suçunun işlendiğinin tespit edildiğini, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Yapılan yazılı açıklamada, sanal ortamda vatandaşların kişisel iletişim bilgilerine ulaşan "İnternet korsanları" kullanıcıya ait arkadaş listesini hedef seçerek, listede ekli insanlara kendilerini polis, asker, savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıttığı belirtilen açıklamada, banka şubelerine yada ATM cihazlarına yönlendirerek hesaplarına yada cep telefonlarına para yüklemesini isteyen kişilere itibar etmemeleri gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, vatandaşların kendisine gelen talep ve istekleri birebir karşı tarafla görüşüp, teyit etmeleri gerektiğini, kullanıcı parolasının çalındığından şüphelenen kullanıcıların ise kendilerine gelen yardım isteklerine cevap vermemelerini ve en yakın polis birimi veya Alo 155 polis imdat telefonuna bilgi vermeleri istenildi.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: