Valilikten okul servislerine sıkı denetim

Ankara Valiliği, okul servislerine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her...

Ankara Valiliği, okul servislerine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu vurgulayan Valilik, okul servis araçlarının geliş-gidiş saatleri, belirlenen güzergahlara uyulması ile sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının izlenerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten men edileceğine dikkat çekti.
Ankara Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Vali Yardımcısı başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu’nun; çocukların okullarından evlerine ve evlerinden de okullarına huzurlu ve güvenli bir ortamda taşınması için okul servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerine eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyıl tatiline kadar aksatılmadan ve kararlılıkla devam edileceği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada; “Ankara'da Kasım ayında yapılan denetimlerde; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumları, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerinin nitelikleri ile sigorta sistemleri dahil mevzuat bakımından aranması gereken tüm hususlar göz önüne alınarak 675 aracın denetlendi. 246 araca 25 bin 504 lira ceza kesildi, ayrıca bazı okul taşıt sürücüleri uyarıldı. Bir servis aracı da trafikten men edildi." denildi.
Valilikçe yapılan açıklamada, öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu vurgulanırken, okul servis araçlarının geliş-gidiş saatleri, belirlenen güzergâhlara uyulması ile sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının da izlenerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten men edileceğine dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz