Valisi Olduğu Kent Için Şiir Yazdı

Şiire olan ilgisi ile tanınan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat için yazdığı şiirini kentin tanıtım filminde seslendirdi.

Şiire olan ilgisi ile tanınan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat için yazdığı şiirini kentin tanıtım filminde seslendirdi.

Vali Şentürk, kentin tanıtımı için hazırlanan filmde, kendisinin yazdığı "Yozgat" isimli şiirini okudu.

Şentürk, at üstünde, Türk bayrağı fonu ile "Yozgat kırata benzer, şahlanmış ata benzer, ağzında köpükleri Dicle Fırat'a benzer, Bozok Yaylaları'nda ebedi Türk yurdudur. Cennet değildir amma sanki cennete benzer" dizelerini seslendirdi.

Gazeteci-yazar Tayfun Talipoğlu'nun seslendirdiği tanıtım filminde Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Cumhuriyet döneminden günümüze kadar Yozgat tarihi anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 20 dakikalık filmde Yozgat'ın doğa, sanayi, tarih, eğitim, kültür ve sanat zenginliklerinin yanı sıra, ilin kanaat önderleri, manevi dinamikleri, tanınmış alimleri gibi ünlü simaların görüşlerine de yer veriliyor.

İki DVD'den oluşan filmde il merkezi ve ilçelerin tarihi ve doğal güzellikleri anlatılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: