Valiye atılan mail, 20 yıldır yaşadığı sokaklardan kurtardı

Afyonkarahisar Valilisi İrfan Balkanlıoğlu, kendisine gelen bir mail üzerine 20 yıldır sokaklarda ve mezarlıklarda yatıp...

Afyonkarahisar Valilisi İrfan Balkanlıoğlu, kendisine gelen bir mail üzerine 20 yıldır sokaklarda ve mezarlıklarda yatıp kalkan Hasan Karapınar(59)’ı huzurevine yerleştirdi.

Balkanlıoğlu, kendisine gönderilen bir mailde vatandaşın uzun bir süredir sokakta, mezarlıkta küçük kulübede yaşam mücadelesi verdiği ve üç gündür aç olduğunun haber verildiğinin belirterek, bunun üzerine SYDV Müdürü Süleyman Arı’yı gerekli talimatları verdiğini belirtti.

Balkanlıoğlu, SYDV’nin muhtaç ve sosyal güvencesi olmayanlara yardım elini uzatmaya devam ettiğini söyledi. Bunun dışında iş kurmak isteyenlere hibe desteği verdiklerini ayda ortalama 200 bin liralık ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirten Balkanlıoğlu, "Telefonum 24 saat boyunca açık. Vatandaşlarımız bana veya kurum müdürlerine mahallerinde, apartmanlarında, köylerinde, beldelerinde yardıma muhtaçları bildirebilirler. Durumu incelenerek gerekli yardımlar yapılacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

20 YILDIR SOKAKLARDA YAŞIYOR

SYDV Müdürü Süleyman Arı da Vali Balkanlıoğlu’nun talimatı ile kimsesiz şahsı mezarlıktaki bir kulübede bularak önce karnını doyduklarını söyledi. Sonrasında şahıs hastaneye götürülerek muayenesinin yaptıklarını belirten Arı, şahsın kimsesiz ve 20 yıldır sokaklarda yaşadığını, vatandaşların yaptıkları yardımlarla hayatını sürdürdüğünü öğrendiklerini anlattı. Arı, şahsın daha sonra huzurevine yerleştirilerek diğer ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

20 yıldır sokaklarda, kulübede yaşadığını ve vatandaşların verdiği gıdalarla hayatını sürdürdüğünü ifade eden Hasan Karapınar, ilk defa yumuşak bir yatakta huzur içinde uyuduğunu ve sıcak bir yemek yediğini söyledi. Karapınar, kendisine sahip çıkan herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz