'van Ahbap Platformu'ndan Van Gölü'nde Çevre Temizliği

- ROCKÇI Haluk Levent'in öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen 'Van Ahbap Platformu' üyeleri Van Gölü'nde temizlik çalışması yaptı.  Van Ahbap PlatformU

- ROCKÇI Haluk Levent'in öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen 'Van Ahbap Platformu' üyeleri Van Gölü'nde temizlik çalışması yaptı.
Van Ahbap PlatformU üyeleri, Van Gölü'ne sahip çıkmak ve kirliliğine dikkat amacıyla göl çevresinde temizlik yaptı. İskele bölgesinde başlatılan etkinliğe 30 platform üyesi katıldı. Platform üyelerinden Öğretmen Yılmaz Samioğlu, Van Gölü çevresinde bebek bezi, alkol kutuları, plastik su şişeleri gibi birçok değişik çöp ve atığın toplandığını belirterek bu görüntünün Van'a yakışmadığını söyledi. Çok geç kalınmadan Van Gölü'ne sahip çıkılması gerektiğini anlatan Samioğlu, şöyle dedi:
"Van Gölü'nün önemi hem dünyada hem de ülkemizde çok büyük. Düşünün ki yaklaşık 1700 rakımda bir göle giriyorsunuz. Bu inanılmaz bir olay. Ve bizim bu gölü korumamız gerekiyor. Bize emanet edilen bu gölü bizim de gelecek nesillere bırakmamız gerekiyor. Bu sorumluluk sadece yetkili mercilere ait değil. Tabii ki bizim de çevreyi kirletmememiz gerekiyor. Hekes daha duyarlı olursa gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden 'Van Gölü Koruma Kanunu'nun çıkmasını temenni ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: