Van Belediyesi 15 Mahallede Çöp Bidonu Dağıtımına Başladı

Van Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin 15 mahallesinde 3 bin çöp bidonunun dağıtımına...

Van Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin 15 mahallesinde 3 bin çöp bidonunun dağıtımına başlandı.

Van Belediyesi’nin kentin tüm alanlarında yaptığı temizlik çalışmalarının yanı sıra, çöp bidonu olmayan ya da eski olan mahallelere ise yeni bidon bırakıyor. Müdürlük ayrıca temizlik ve çöp konusunda vatandaşların duyarlı olması için hem anons yapıyor hem de bilgilendirici broşürler dağıtıyor. Mahallelerdeki eksik olan yerlere yeni çöp bidonlarını bırakan belediye çalışanları, eskimiş ve kırılmış olan bidonları da değiştirdi. Kent genelinde toplamda 15 mahallede çöp bidonu uygulaması yapan Van Belediyesi, toplamda 3 bin çöp bidonu dağıtacak. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, mahallelerde çöp bidonu dağıtımı yaptıklarını belirterek, 3 bin çöp bidonu dağıtımı yapacaklarını söyledi. Çöp bidonu dağıtımını her yıl düzenli olarak yaptıklarını ve bu yıl içerisinde de buna devam edeceklerini aktaran Kaval , “İnsanlarımızdan özellikle ricamız verilen bidonlara sahip çıkmalarıdır. Çünkü dağıttığımız bidonlar birkaç ay sonra kayboluyor. Bidonlara kesinlikle sahip çıkılmalı. Çünkü bidon olmayan yerlerde ciddi çöp sorunları oluşmaktadır. Van’ın 15 mahallesinde bidonla çöp toplama uygulaması yapıyoruz. Bu mahallelerde daha çok farklı atıklarda çöp olarak atıldığı için poşet sistemine geçemiyoruz. Ama poşet sistemini uygulamak için çaba sarf edip zeminini oluşturmaya çalışıyoruz. Poşetleme sistemi ile çalışma yaptığımız mahallelerimizde gece çöpler toplanıyor. Ertesi güne hiçbir şekilde çöp kalmıyor ve mahallelerimiz çok temiz kalıyor. Bidon uygulaması yaptığımız mahallelerimizde insanlarımızın çöp konusunda çok fazla duyarlılık göstermemesinden kaynaklı zaman zaman sorunlar olabilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Çöp bidonlarının korunması için de çağrı yapan Kaval, “Özellikle hurdacı esnaflarımız, bidonları satın almasınlar. Tüm hizmetimiz kentimiz ve halkımız içindir. Bizler temizlik birimi olarak tüm emeğimizi bu işe veriyoruz. Vatandaşımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını ve duyarlılık göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: