Van Belediyesi, 'yeni Imar Planı' Protokolünü Feshetti

Van Belediyesi Başkanı Vekili Sabri Abi, Van'da meydana gelen depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Van Belediyesi Başkanı Vekili Sabri Abi, Van'da meydana gelen depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi arasında imzalanan 'yeni imar planı' protokolünü feshettiklerini söyledi.

Van Belediyesi meclis üyeleri ve Başkan Vekili, belediye salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklaması yapan Van Belediyesi Başkanı Vekili Sabri Abi, kentte yaşanan depremlerden sonra şehrin yeniden yapılandırılması çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 8 Şubat 2012'de yeni imar planı protokolü imzalandığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Protokol ile ilave-revizyon imar planı sürecinin başlatıldığını anlatan Abi, protokol sonrasında bakanlığın jeolojik etütleri hazırlattığını ve imar planlarının yapım işini özel bir firmaya ihale ettiğini kaydetti. Başkan Vekili Abi, yaklaşık 15 bin hektar alanı kapsayan planın 2 etap halinde hazırlandığını ve 1. etabın bakanlıkça onaylanarak ilan edildiğini bildirerek, planlama süreci boyunca, belediyenin protokol şartlarına bağlı kaldığını ve imar faaliyetlerini tamamen durduğunu ifade etti.

Bu sürecin belediye ve vatandaşlar için önemli maddi kayba neden olduğuna dikkati çeken Abi, ''Protokolün 6. maddesinde yer alan, 'İmza tarihi itibarıyla yürürlüğe giren iş bu protokol, protokol konusu imar planlarının ve altlıklarının hazırlanması, onaylanması, askı süreci ve olası itirazların değerlendirilmesi süresince geçerli olup, plana ilişkin itirazların bakanlıkça değerlendirilmesi sonrasında planların kesinleşmesi ile sona erer. Tüm bu çalışmalar 12 aylık süre zarfında tamamlanacaktır' ifadelerinden dolayı bakanlık ile belediyemiz arasında imzalanan protokol 8 Şubat 2013 tarihi itibarıyla hukuken sona ermiştir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Daha önce ilan edilen imar planlarının da protokolün feshedilmesinden dolayı geçerliliğini yitirdiğini savunan Abi, önümüzdeki süreçte 1996 yılında hazırlanan imar planı hükümlerine göre hareket edeceklerini ifade etti.

Toplantıya katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik ise halkın menfaatlerini korumak ve hizmet vermekle yükümlü olan belediyenin bu sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. İlgili bakanlığın merkezci yönetiminden ziyade kentte yaşayanların menfaatlerini gözetmesi gerektiğini belirten Çelik, sürecin amacına uygun işletilmediğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: