Van Belediyesi’nin Alt Yapı Çalışmaları

Van Belediyesi’nin yaklaşık 3 yıldır kent merkezinde sürdürdüğü parke taşı, kaldırım, asfalt, yağmur suyu drenajı,...

Van Belediyesi’nin yaklaşık 3 yıldır kent merkezinde sürdürdüğü parke taşı, kaldırım, asfalt, yağmur suyu drenajı, orta refüj çalışmalarını, Maraş Caddesi ve Kültür Sarayı caddesinin asfaltlanması ile bitirilme noktasına getirdiği açıklandı.

Van Belediyesi, Emniyet Kavşağı’ndan Kültür Sarayı’na kadar olan yolun tamamını çift yönlü olarak asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Yarın bitirilecek olan çalışmalarla birlikte kent merkezinin tüm sıkıntıları giderilmiş olacak. Geçen yıl asfaltlanan bu caddelere, bu yıl ise ikinci ve son asfalt tabakası atılarak uluslar arası bir yol statüsüne kavuşturulacak. Bu caddelerde trafiğin yoğun olmasından dolayı gece-gündüz çalışmalarına devam eden Van Belediyesi, çalışmaları kısa süre içerisinde bitirerek, yolu trafiğe açacak. Araç trafiğinin yoğun olan bu caddedeki trafik sıkışıklığını dikkate alarak gece çalışması yapan Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekibi bu yolda toplamda 5 kilometre yol asfalt yapacak.

Reklam
Reklam

Maraş Caddesi ve Kültür Cadde’sinin tamamlanmasının ardından bu kez Zübeyde Hanım Caddesi, Sıhke Caddesi ve yenilenen İkinisan caddelerinde asfalt çalışmaları yapılacak. Zübeyde Hanım, Sıhke ve İkinisan caddelerinde uzun yıllardan sonra ilk kez altyapı ve kaldırımlar yenilenirken, kısa bir süre sonra ise bu yollarda asfalt çalışmaları yapılarak en iyi standartlara kavuşturulacak.

Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, hedeflerinin belirlenen programı bitirip daha fazlasını yapmak olduğunu belirtti. Kıran “Maraş caddesinde 2011 yılında yağmur drenaj çalışması yapıldı. Yine bu cadde de kaldırım çalışması, su, kanalizasyon hatları yenilendi. Hiçbir altyapı sorunu kalmayan yolumuzun son kat asfaltı kısa sürede bitirilerek hizmete sunmuş olacağız. Burada işimiz trafik yoğunluğundan dolayı kısa süreli gecikmeye maruz kaldı ama bunu kısa bir süre içerisinde bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız" diye belirtti.

Yıllardır yağmur sonrası biriken sudan dolayı bataklık halini alan Köyiçi yolunun asfaltlanacağını aktaran Kıran, “Süphan mahallesi köyiçi toplu ulaşım araçlarının kullandığı yol asfalt serimine hazır hale getirildi. Bu yolda 3 kilometre yağmur suyu drenaj çalışmasını tamamlandı. Sel birikintilerinden dolayı sürekli çöküntü oluyordu. Bu sebepten araç ve yaya geçişi sıkıntıydı. Bu sorunu son bulması için çalışmamız bitti. Asfaltına da yakın bir zamanda başlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: