Van Bommel'in el kol hareketi pahalıya mal oldu

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, (UEFA) Real Madridli taraftarlara el kol hareketi yapan Bayern Münih'in orta alan oyuncusu Mark van Bommel'e 6 bin 200 Avro para cezası verdi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 20 Şubat tarihinde Real Madrid ile Bayern Münih arasında Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçta attığı golden sonra İspanyol taraftarlara doğru el kol hareketi yapan Van Bommel, UEFA tarafından cezaya çarptırıldı.

Real Madrid'in ezeli rakibi FC Barcelona'da da bir dönem forma giyen Hollandalı yıldız Van Bommel, 3-2 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona eren maçta takımının ikinci golüne imza atmış ve tribünlere koşarak hareket yapmıştı.

Reklam
Reklam

UEFA'nın internet sitesinde, 29 yaşındaki futbolcuya ayrıca 1 maç oynamama cezası verildiği ve bu cezanın 1 yıl tecil edildiği belirtildi. Van Bommel, 7 Mart'ta Real Madrid ile oynanacak rövanş karşılaşmasında forma giyebilecek. Van Bommel, bu yılın sonlarına doğru gençler arasındaki müsabakalarda da fair-play'i teşvik etmekle görevlendirildi.

Maçın ardından açıklama yapan Hollandalı yıldız, yaptığı hareket nedeniyle özür dilerken, eski Barcelonalı olması nedeniyle Real Madridli futbolcular tarafından aşağılandığını öne sürmüştü.