Van Demokratik Platformu Şehrin Sorunlarını Değerlendirdi

Van’da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen platformda, şehrin sorunları ve çözümü konularının genel bir...

Van’da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen platformda, şehrin sorunları ve çözümü konularının genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı platformda basın mensupları ile bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, deprem sonrasında ilde yaşanan sıkıntıların genel bir değerlendirilmesini yaparak, bunların çözümü noktasında neler yapılabileceği konularında bilgi alışverişinde bulundular. Özellikle son zamanlarda yerel basının kendilerini yalnız bıraktığını ifade eden STK temsilcileri, halkın sesi konumunda olan yerel basının sorunların çözümü konusundaki önemine değindiler.

Reklam
Reklam

Hapishanelerde açlık grevine giren tutukluların durumunun da görüşüldüğü platformda, ilde bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Platforma, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHD), Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Demokratik Hukuk ve Yardımlaşma Derneği (TUYAD-DER), Eğitim-Sen temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: