Van Denizi 2. Su Sporları Festivali, su yarışlarıyla başladı

Van Valiliği, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Van Ticaret Borsası ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü...

Van Valiliği, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Van Ticaret Borsası ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Van Denizi 2. Su Sporları Festivali' kapsamında, Edremit'teki Su Sporları Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle start aldı. Etkinlikler kapsamında dragon yarışlarında yarışan Van Valisi Münir Karaloğlu, yarışta derece yapmanın önemli olmadığını, önemli olan o heyecanı vatandaşlarla birlikte yaşamak olduğunu söyledi.
Bölge halkı tarafından ‘Van Denizi’ olarak bilinen Van Gölü’nde bu yıl 'Van Denizi 2. Su Sporları Festivali' düzenlendi. Festival kapsamından Van Gölü'nde, yelken, yüzme, kano, kürek ile Çatak ilçesinde rafting, halka yönelik ise dragon, ördek yakalama ve yağlı direk yarışları yer alıyor. Etkinliklere eşi Sevim Karaloğlu’yla katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, ''Van Denizi' su sporları şenlikleri coşkulu bir şekilde başladı. İlk yarışımız olan kano yarışının startını verdik. Yarışlarımız heyecan içinde devam edecek. İki gün boyunca bu sporlar devam edecek. Burada yapılacak yarışmaların dışında yarın Çatak ilçemizde rafting yarışları yapılacak. İlimizde yapılan bu şenliklere 22 ilden 374 olmak üzere 794 sporcu mücadele edecek." dedi.
Etkinliklerde vatandaşlarında katılabileceği yarışmalar olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Bu yarışlardan biri olan Dünyanın aynı anda en fazla sporcuyu yarıştıran takım sporu olarak gösterilen Dragon yarışlarında Valilik olarak eşimle birlikte katıldım. Yarışmalar da dereceye girmek önemli değil vatandaşımızla bu heyecana ortak olmak. Etkinliklerde vatandaşlara yönelik yağlı direk ve ördek yakalama, dragon yarışmaları ve kano, yelken, kürek yarışmaları yapıldı. Etkinlik kapsamında akşam kardeş türkülerin vereceği konserle devam edecek." diye konuştu.
Yarın yapılacak olan kürek,Çatak Çayında Rafting,yağlı direk,ördek yakalama,yelken ve yüzme yarışmaları sonrası şenlik sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz