Van depremi sebebiyle Hakkarililer gıda sıkıntısı yaşıyor

Van’da meydana gelen depremden dolayı Hakkarililer gıda sıkıntı çekiyor. Hakkari İş Adamlar Derneği Başkanı Hüseyin...

Van’da meydana gelen depremden dolayı Hakkarililer gıda sıkıntı çekiyor. Hakkari İş Adamlar Derneği Başkanı Hüseyin Biçer, Van depreminden sonra çevre illere ciddi göçler olduğunu ifade eden Biçer, "Özellikle Hakkari çok yakın olduğu için en fazla göç alan illerin başında geliyor. Biz Hakkari iş adamlar derneği olarak ellimizden geldiği kadar halka yardımcı olmaya çalışıyoruz, ancak bu yeterli olmuyor. Bazı ailelerde on kişi kalıyor, tek bir sobayla ısınmaya çalışıyorlar. Maalesef Hakkari'de kış şartları çok çetin geçiyor. Özellikle gıda oldukça kısıtlı. Yetkilerin bir önce çözüm bulmasın istiyoruz." dedi.
Manavcı Ramazan Üzümlü, de ilde gıda sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. Üzümlü, "Hakkarililer genelde hemen bütün alışverişlerini Van’da yapıyordu. Van'da deprem olunca burası büyük bir sıkıntıya girdi." dişe konuştu.
Toptancı Hasan Eren ise yaşanan depremlerden dolayı, çekle mal alamadıklarını bu konuda yetkililerin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz