'van Depremi Şehitler Ormanı' Oluşturuldu

Van depreminde hayatını kaybeden 644 kişi için 644 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.Geçtiğimiz yıl Van’da...

Van depreminde hayatını kaybeden 644 kişi için 644 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Geçtiğimiz yıl Van’da yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler için yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde fidan dikme töreni düzenlendi. Özalp Yolu üzerinde bulunan Toprakkale’de gerçekleştirilen ve Van Sağlık İl Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van 14. Bölge Müdürlüğü organizasyonunda yapılan etkinliğe Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, şube müdürleri ile hastane çalışanları katıldı.

Reklam
Reklam

Fidan dikimi öncesi kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Ali Coşkun, geçtiğimiz yıl üzücü bir deprem yaşadıklarını ifade ederek, depremde hayatını kaybedenleri hatırlamak, onları unutmayarak ve o anı ölümsüzleştirme adına burada bulunduklarını belirtti. İnşallah onların ruhlarının bundan haberdar olduğunu ve haberdar olacağını anlatan Prof. Dr. Coşkun, “Daha önce de buraya geldik ve kaybettiklerimiz adına burada küçük bir toplantı düzenlemiştik. Orada eşini kaybeden bir hemşiremiz, burada bir sağlık çalışanımızın enkaz altında günlerce kalarak yaşadıklarını anlattı ve tüylerimizin diken diken olduğu anları bir daha hatırlıyoruz. Açıkçası afetler, devamlı akılda tutulma ve buna karşı tedbir alma ile önlenebilir. Bunlarda olmamız, geleceğe yönelik afete daha hazırlıklı olmamız canlarımızı, yakınlarımızı, kardeşlerimizi ve ailelerimizi kaybetmeme adına bizi bir kez daha uyanık olmaya bizi bir kez daha bilinçli olmaya davet etmektir. Ben buralarda çok yaşadım, sizlerle birlikte bulundum, çadırda gece yattım o kış döneminde. Tuvaletlerde suların donduğunu biliyorum. İnşallah bir daha yaşamayacağız. Sevgimizi toprağa dikiyoruz kaybettiklerimizi unutmama adına. Hepimizin tekrar başı sağ olsun Allah rahmet eylesin” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından kısa bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan da geçtiğimiz yıl 7.2 ve 5.6 şiddetlerindeki depremlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini belirterek "Devlet olarak yaptığımız konutlar, okullar ve sağlık hizmetleriyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde görmeye çalıştık. İnşallah Allah böyle bir acıyı bir daha göstermesin, böyle bir ağaç dikim vesilesi yapmasın diliyoruz. Ben böylesi bir organizasyonu düzenleyen kurumların personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun ve Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar ile katılımcılar 644 adet fidanı toprakla buluşturarak, 'Van Depremi Şehitler Ormanı'nı oluşturdular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: