Van depreminde ölen Japon Dr. Miyazaki'nin adı, Kozlu sahilinde yaşatılacak

Van depremzedelerini kurtarırken meydana gelen ikinci depremde çöken otelde yaşamını yitiren Japon Dr. Atsushi Miyazaki’nin...

Van depremzedelerini kurtarırken meydana gelen ikinci depremde çöken otelde yaşamını yitiren Japon Dr. Atsushi Miyazaki’nin ismi Kozlu’da yaşayacak.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, pazartesi yapılacak Belediye meclis toplantısı’nda alacakları kararla Kozlu Prestij Park’ın ismini “Dr. Atsushi Miyazaki Parkı” olarak değiştireceklerini söyledi. Japon doktorun vefatının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Bektaş, “İnsanlar felaketlerde ve acı günlerde yanlarında dostlarını isterler. Yaralarını saracak, onlara yardımcı olacak arkadaşlıklar isterler ve ülkeler de böyle büyük afetlerde birbirlerine yardımcı olurlar. Son zamanlarda bizi acılara boğan Van’daki depremde, Japonya’dan kalkıp, yardım yapmak için gelen Miyazaki’yi depremde kaybettik. Biz de Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt olduğunu kabul edenlerden değiliz. Bunun örnek olmasını istedik. Çünkü bu olay bizi duygulandırmıştır. Bu Japon doktorun hayatını kaybetmesi, insanlık adına gelip yardım etmesi gerçekten bizi duygulandırmıştır.” dedi.
Bunun gereği olarak önümüzdeki pazartesi günü yapacakları meclis toplantısında konuyu resmiyete taşıyacaklarını ifade eden Bektaş, şunları söyledi: “Belediye meclis toplantımızda Kozlu Prestij Parkı'mızın köprüden polisevine kadar olan bölgeye Dr. Atsushi Miyazaki’nin ismini vereceğiz. Bir de anıtını yapacağız. Açılışını da Japon Büyükelçiliği'nden yetkilileri davet edeceğiz. Belki bu doktorun ismini zor okuyacağız, ama her okuduğumuzda ‘bu adam ne yapmıştı, Van’a gelip yardım etmişti’ diyeceğiz. İnsanların, insanlığın ne olduğunu anlaması açısından düşündüğümüz bir şeydi. Aslında ona layık değil, ama en azından Karadeniz’in en güzel sahili olan parkımızda Dr. Miyazaki ismini yaşatacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz