Van depreminde ölen öğretmenler için birer fidan dikildi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van depreminde hayatını kaybeden...

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen için birer fidan dikildi.
Kent Meydanı Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma töreninde, deprem şehidi öğretmenlerinin her birini temsil eden 75 öğrenci bayrak taşıdı, yakalarında şehit öğretmenlerin ismini yazdı. Saygı duruşunun yapıldığı törende deprem şehidi öğretmenler rahmetle anıldı. Kent meydanındaki törenin ardından Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi bahçesinde deprem şehidi öğretmenler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.
‘75 Fidan Hatıra Ormanı’ adı verilen ağaçlandırmada fidan dikimine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Erenler Kaymakamı Nazmi Sezgin, il ve ilçelerin milli eğitim yöneticileri ile orman bölge müdürlüğü yetkilileri katıldı. Bu yıl düzenlenen Öğretmenler Günü’nü, Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen nedeniyle buruk kutladıklarını belirten Vali Mustafa Büyük, 12 yıl önce depremi yaşayan Sakarya ilinin deprem şehidi öğretmenleri unutmadıklarını söyledi.
Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin her biri için ayrı ayrı dikilen fidanlarla oluşturulan ‘75 Fidan Hatıra Ormanı’na ilk fidanı diken ve can suyunu veren Vali Büyük, hatıra ormanı projesini geliştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü örnek çalışması nedeniyle tebrik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz