Van Depreminin Yıldönümü

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerde hayatını kaybeden öğretmenleri, düzenlediği yürüyüş ile andı.Van’da...

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerde hayatını kaybeden öğretmenleri, düzenlediği yürüyüş ile andı.

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde bir çok vatandaş ile birlikte 76 öğretmen de hayatını kaybetmişti. Deprem yıldönümüne sayılı günler kala, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılan öğretmenler kaybettikleri arkadaşlarını andılar. Soydan Kavşağı’nda bir araya gelen öğretmenler, burada Van Valiliği bahçesine doğru yürüyüşe geçtiler. Ellerinde Türk bayrakları ile hayatını kaybeden meslektaşlarının fotoğraflarını taşıyan öğretmenler, duygulu anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şükrullah Yavuzer, kaybettikleri öğretmenleri unutmadıkların, unutmayacaklarını belirtti. Üzücü deprem felaketi sonucunda kaybettikleri şehit öğretmenleri anmak onları hatırlamak ve onları unutmadıklarını tüm Türkiye’ye duyurmak için bir yürüyüş tertiplediklerini ifade eden Yavuzer, “Onlar, bizim ve çocuklarımızın yüreğinde yaşıyorlar. Biz Vanlı olarak sizler de eğitimci kardeşlerimiz olarak, bu öğretmenlerimizi hayatımızın sonuna kadar yaşatacağız. Bizden sonraki nesiller de, onların anılarını, okullarında, yüreklerinde, derslerinde ve sınıflarında yaşayarak hatırlatacaklardır. Anne ve babalarına da seslenmek istiyorum. Bilsinler ki biz bu öğretmenlerimiz artık bizlerin birer evladı, kardeşi ve hemşehrisi oldu. Onlar bizlerin çocuklarıdır. Onları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından hayatını kaybeden 76 öğretmen için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından etkinlik sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: