Van der Vaart, Hamburg'dan ayrılıyor!

Hamburg'un transfer piyasasında çok konuşulan ismi Rafael Van der Vaart, Alman kulübüyle mukavele yenilemeyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz iki sezon boyunca olduğu gibi bu sezon da Avrupa'nın devlerince istenen, ancak Hamburg'un bir türlü satmaya yanaşmadığı Hollandalı yıldız Van der Vaart, Alman kulübünden ayrılıyor. Hali hazırda 2010 yılına kadar süren bir sözleşmesi bulunan Vaart, bu sözleşmeyi yenilemeyerek, 1,5 milyon Avro'luk serbest kalma bedeli sayesinde büyük bir kulübe geçmek istiyor.

Bild gazetesinin haberine göre Hamburg, 2012 yılına kadar kadrosunda tutmak istediği Hollandalı futbolcudan ret yanıtı aldı. Hamburg'un yıllık 5.9 milyon Avro'luk teklifini geri çeviren ünlü orta saha oyuncusu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İmzalamayacağım. Sözleşmemi yenilemeyeceğim. Hala daha üst düzey bir takımda oynama hayalim var. Kendimi 2012 yılına kadar Hamburg'a bağlayamam" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi İtalya'nın Juventus kulübü, birkaç haftadır yeniden gündemine aldığı bu futbolcunun transferini, en geç yaz aylarında bitirmek istiyor. Van der Vaart da, Juventus gibi bir takımın kendisiyle ilgilenmesinin gurur verici olduğunu ve eğer teklif resmiyet kazanırsa, Serie A'nın yolunu seve seve tutacağını söylemişti.

Kaynak: Goal.com