Van Ekonomi Konseyi Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Ekonomi Konseyi’nin Haziran Ayı Toplantısı’na katıldılar.Van Ekonomi...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Ekonomi Konseyi’nin Haziran Ayı Toplantısı’na katıldılar.

Van Ekonomi Konseyi Haziran Ayı Toplantısı Urartu Oteli’nde toplandı. Dönem Başkanı olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Alpaslan, depremden dolayı yaşadıkları tüm sıkıntıları AK Parti milletvekilleri aracılığıyla hükümet yetkililerine aktarma imkanı bulduklarını ifade etti. Tutuklanan BDP’li belediye başkanlarını kastederek, son günlerde Van’da istemedikleri bazı gelişmelerin de yaşandığını dile getiren Alpaslan, “Bunlar yargı kararıdır. Bizim gibi sivil toplum örgütlerine düşen saygı duymak ve sonucunu beklemektir” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Van’da BDP’li belediye başkanlarına yönelik başlatılan operasyonun partileri ile yakında uzakta bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Partilerine yönelik yapılan bu haksız eleştirilere bir basın açıklamasıyla cevap vereceklerinin altını çizen Kayatürk, “Bu olayı getirip partimiz, Başbakanımız, başbakan yardımcımızı ve hükümetimiz ile ilişkilendirmek tamamen insafsızlıktır” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise Van’da yaşanan depremin ardından KOGEB kanalı ile esnafa verilen faizsiz krediden şimdiye kadar 3 bin 358 kişinin faydalandığını dile getirdi. Bilici, bunun önümüzdeki günlerde daha da artacağını vurguladı.

Hiçbir bir zaman halkın seçtiği birinin cezaevine girmesine yana olmadıklarını da dile getiren Bilici, “Sayın Başbakanımız da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, okuduğu bir şiirden dolayı tutuklandı. Biz seçilmiş birinin hiçbir zaman tutuklanmasını istememize rağmen yargı kararıdır diye saygı duyduk” dedi.

Reklam
Reklam

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in önceki gün Van’da yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözlerine de sert tepki gösteren Bilici, “Baydemir, haddini aşan sözler sarf etti. Türkiye’de bulunan her iki kişiden birinin oyunu alan Başbakana sarf edilen sözleri kendisine misli ile iade ediyorum. Sayın Başbakan’a böyle sözleri sarf etmek hakkı da değil, haddi de değil” şeklinde konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise Van’da turizm ve ekonomi alanlarında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz