Van Gölü canavarı yine sahnede

VAN (İHA) - Van Gölü'nde yaşadığı iddia edilen ve geçtiğimiz yıllarda çekilen birçok görüntü ile ülke gündemini işgal eden Van Gölü Canavarı yine sahneye çıktı. Canavarı amatör kamerası ile görüntülediklerini söyleyen Gevaş İlçesi'ndeki balıkcılar, kaseti 100 bin YTL'ye satışa çıkardılar.

Van Gevaş İlçesi'nde balıkçılık yapan ve S.S. Gevaş Akdamar Göl Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ne üye balıkcılar, yaklaşık 6 aylık çalışmaları neticesinde amatör kameralarıyla Van Gölü Canavarı'nı görüntülemeyi başardıklarını söylüyorlar. S.S. Gevaş Akdamar Göl Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Recep Avcı, çektikleri görüntüleri bilim adamlarını incelemesi isteyerek canavarın gerçek olduğunu bütün dünyaya isbatlayacağını söyledi. Avcı, 600-700 metre mesafeden kameralarına yansıyan görüntülerde canavarın en az 18-19 metre uzunluğunda olduğunun görüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"6 Aylık bir çalışma sonrası çektiğimiz canavarın görüntüleri bendedir. Van Gölü Canavarı yalan değil, doğrudur. hatta bir defasında canavar, iskeleye gelen bir gemiye çarpmış. Bilim adamları gelsin görürüntüleri görsün incelesin, yalansa her şeye hazırım. Kasete talip olanlar incelemek istediklerini söylediler, ama kimseye güvenmediğim için görüntüleri vermedim. Bana 250 bin EURO teklif ettiler, vermedim. Tek isteğim bilim adamları gelsinler görsünler incelesinler. Yeter ki Van Gölü Canavarı'nın var olduğunu kabul etsinler, doğru olduğunu söylesinler. Ondan sonra görüntülari 100-150 bin YTL'ye vermeye hazırım."

Görüntü kasetini izlediğini söyleyen Gevaş İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, kendisini her zaman söylediği Van Gölü Canavarı'nın gerçek olduğunu, gölün ilçe sınırları içinde devamlı dolaştığını söyledi. Başkan Sezer, kurduğu Canar Arama Timi'nde (CAT) görevli balıkçılar tarafından çekilen görüntülerin gerçek olduğunu anlatan Sezer "Çektiğimiz görüntüler ile yıllardır hep söylediğimiz canavar konusunda haklı çıktığımız ortada. Van Gölü Canavarı'nın yaşadığını, özellikle Gevaş İlçesi sahillerinde yaşadığının kanıtları var elimizde. İnanıyorum artık bu süreçten sonra canavar efsanesi Kuş Gribi haberlerinin önüne geçecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Sezer, CAT ekibinin şuanda görevini önümüzdeki mart ayına kadar askıya aldığını, havaların soğuk olduğundan ve istedikleri görüntüleri elde ettiklerini söyledi. Sezer, CAT ekibinin mart ayından sonra tekrar göreve başlayacağını anlatarak "Canavarın ikinci bir eşi var. Bu defa da onu arayıp götüntüleyeceğiz" diye konuştu.