Van Gölü'nde av yasağı

Van Gölü'nde av yasağının başlayacağı bildirildi.

Van Gölü'nde av yasağının başlayacağı bildirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Van Gölü havzasında, su ürünlerinin bulunduğu bütün iç sularda, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında, inci kefali avcılığının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"1380 sayılı Su Ürünleri Kanunuyla, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, su ürünlerinde kalite ve stokları korumak, ekonomik türleri geliştirmek, suların kirlenmesini önlemek, su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesine katkıda bulunmak, balıkların üreyip çoğalmasını ve balıkçılığın devamını sağlaması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda su ürünleri avcılığında, zaman yasağı uygulaması yapılmaktadır. Karlı bir balıkçılıkta bir balığın avlanabilmesi için, en azından ömründe bir kez döl vermiş olması, yani yumurta veya sperm bırakmış olması gereklidir. Bu da bölgemizde genel olarak nisan-ağustos ayları arasına rastladığından, bu tarihlerde avcılık yasaklanmaktadır. Bu zaman aralığı balıkların yumurtlama zamanlarıdır."

Reklam
Reklam

Av yasağıyla, balıklara üreme çoğalma şansı tanınmasının amaçlandığının ifade edildiği açıklamada, denizlerde ve iç sularda, ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler gereğince, Van Gölü havzasında ve inci kefali bulunan bütün iç sularda her türlü istihsal vasıtası ile 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında, inci kefali avcılığının yasaklandığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Ahlat ilçe sınırlarında bulunan Nazik Gölü'nde ise, yıl boyunca su ürünleri avcılığının yasak olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: