Van Gölü'nde avlanma yasağı başlıyor

BİTLİS (İHA) - Van Gölü'nde 15 Nisan-30 Haziran 2006 tarihleri arasında inci kefali, 15 Mayıs-15 Ağustos 2006 tarihleri arasında da sazangil avlama yasağı getirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Van Gölü'yle sınır olan Tatvan, Adilcevaz, Ahlat ilçelerinde, 15 Nisan-30 Haziran tarihlerinde avlanma yasağı uygulanacağı, bu tarihler arasında inci kefali avcılığının yasaklanacağı açıklandı. Açıklamada, Ahlat İlçesi sınırları içindeki Nazik Gölü'nde ise 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında sazangillerin avlanmasının yasaklandığı bildirilerek, "Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretim ve su ürünleri ihracatını artırmak için, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması gerekiyor.

Reklam
Reklam

Su ürünlerinin plan ve hedeflerinin gelişmesine katkıda bulunulması, iç sularda balıkların üreyip çoğalmasını ve balıkçılığın devamının sağlanması için av yasağı uygulanacaktır. Böylece suların kirlenmesi de önlenecektir" denildi. Açıklamada, belirtilen tarihler arasında, "her ne şekilde olursa olsun su ürünlerinin avlanmasının, nakledilmesinin, satılmasının ve imalatta kullanılmasının yasaklandığı" belirtildi.