Van Gölü’ne Girmek Orucu Bozmaz

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayında oruçlu iken zaruret durumunda Van Gölü’ne girmenin caiz...

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayında oruçlu iken zaruret durumunda Van Gölü’ne girmenin caiz olduğunu, ancak suyun boğaza kaçmaması, kulaktan içeri girmemesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayına dair İHA muhabirine çeşitli bilgiler veren İl Müftüsü Nimetullah Arvas, orucun sadece mide ile değil tüm organlarla tutulduğunu belirtti. Arvas, "Ramazan ayı onbir ayın sultanıdır. Bu ay çok farklı bir aydır. Oruç sadece mide ile tutulan bir şey değil. Vücudun bütün organlarıyla tutulur. Bu da işin manevi boyutudur. Ramazan ayında hasta, yaşlı, yolcu, hamile kadınların ve süt veren annelerin oruç tutmamaları hususunda dinimiz müsamaha göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Van Gölüne girmenin orucu bozmadığını belirten Arvas, ''Şimdi sıcak mevsimde bütün mesele iradededir. Van Gölü’ne girmek fıkhen caizdir. Oruç bozulmaz, ama suyun boğaza kaçmaması, kulaktan içeri girmemesine dikkat etmemiz lazım. Zaruret olmadığı müddetçe göle girmeyi ben tavsiye etmiyorum. Ama bir zaruret varsa bir sıkıntı varsa serinlemek zorunda kalırsa haliyle girmesin de bir sakınca olmaz. Ama ideal olanı oruçlu iken denize girilmemesidir. Girilse ne olur kulağına, ağzına dikkat ettiği sürece orucu fıkhen bozulmaz. Ama manevi sevapların azalmasına bazı davranışlar vesile olur” şeklinde konuştu.

Arvas, tüm İslam aleminin Ramazan ayının barış, kardeşlik ve huzur içerisinde geçirmesini temenni etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: