Van Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Konser Verdi

HAKKARİ (AA) - Van Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören öğrenciler, sahne deneyimlerini artırmak ve okulun tanıtımını yapmak amacıyla Hakkari'de konser verdi.

HAKKARİ - Van Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören öğrenciler, sahne deneyimlerini artırmak ve okulun tanıtımını yapmak amacıyla Hakkari'de konser verdi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Güzel Sanatlar Lisesi oda orkestrası ve çok sesli korosu Hakkarili öğrenci ve vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Van Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Serhat Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulu tanıtmak ve yetenekli öğrencileri okula kazandırmak amacıyla proje başlattıklarını ve bu kapsamda Hakkari'ye geldiklerini söyledi. Dündar, vatandaşların konsere yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van ve çevre illerde büyük bir öğrenci potansiyelinin bulunduğunu ve bu öğrenciler arasından geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirmek istediklerini belirten Dündar, şöyle konuştu: "Okulumuzun tanıtımını yapmak ve müzik bölümü öğrencilerimizin sahne deneyimini artırmak amacıyla Hakkari'ye geldik. Bölgenin yetenekli öğrencilerini geleceğin yetenekli sanatçı adayları olarak yetiştirmek üzere üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız. Bu çalışmayla bir ilke imza attık. Bir öğrencimizin Kürtçe yaptığı düzenlemeyi ilk kez burada sahneleyeceğiz. Böylece ülkede başlatılan sürecede katkı sunacağımıza inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: