Van için meydanda yardım çadırı kuruldu

Van depremine duyarsız kalmayan Kırıkkale halkı, yardımlarına devam ediyor. Kırıkkale Belediyesi, Türk Kızılayı Kırıkkale Şubesi...

Van depremine duyarsız kalmayan Kırıkkale halkı, yardımlarına devam ediyor.

Kırıkkale Belediyesi, Türk Kızılayı Kırıkkale Şubesi ve Kalehaber Gazetesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na yardım çadırı kuruldu. Vatandaşlar başta battaniye olmak üzere birçok kullanabilir durumda olan eşyalarını Van’a göndermek üzere çadırdaki görevlilere teslim ediyor.

Yardım çadırına gelerek bilgi veren Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Deprem haberini aldıktan sonra Kırıkkale Belediyesi olarak hemen yardım kampanyası başlattık. Belediye ilan sistemi ile kampanyamızı halka duyurduk. Vatandaşlarımız kampanyaya büyük destek verdi. 2 TIR dolusu gıda, temizlik, su ve ısıtıcı gönderdik. Hemen akabinde ise Kızılay ve Kalehaber Gazetesi olarak yardım kampanyası başlattık. Özellikle sıfır battaniye bekliyoruz. Acil ihtiyaç maddelerini oradaki Kriz Merkezi'nde bulunan yetkililerden öğreniyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Yardım kampanyasına katılan Türk Kızılayı Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan da “Her felakette olduğu gibi bu felakette de yardımlarımızı esirgemememiz gerekiyor. Çadırımız 1 hafta süre ile burada Kırıkkale halkının yardımları için açık kalacaktır. Gün birlik olma günüdür. Gün aramızdaki dostluğu bozmaya çalışanlara izin vermeme günüdür.” şeklinde konuştu.

Kalehaber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercihan Çakmak ise Türkiye’nin bir sınavdan geçtiğini söyledi. Yardım kampanyasına duyarlı olan Kırıkkalelilere teşekkür eden Çakmak, 1997 yılında yaşanan patlamayı örnek gösterdi. Çakmak, “Yaşanan patlamada Kırıkkale 4 saatte boşaltılmış ve Türkiye’nin her yerinden yardımlar gelmeye başlamıştı. Biz bir hafta o yardımlar ile yaşamıştık. Patlama ile deprem arasındaki felaketin hiçbir farkı yok. Şimdi yardım sırası bizde.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz