Van için “oyuncak tasarım yarışması”

Merve Eğitim Kurumları ve Kimse Yok Mu Derneği, “Van’daki kardeşlerime oyuncak yapıyorum” adlı oyuncak tasarım...

Merve Eğitim Kurumları ve Kimse Yok Mu Derneği, “Van’daki kardeşlerime oyuncak yapıyorum” adlı oyuncak tasarım yarışması düzenledi. Yarışmaya 30 bin oyuncağın katılması ve katılan bütün oyuncakların Van’a gönderilmesi hedefleniyor.

Konya genelindeki 5–13 yaş arasındaki tüm çocukların katılabileceği yarışmada öğrenciler oyuncak yapımında ebeveynlerinden destek alabilecek. Yarışmacıların yaşlarına göre 3 kategoriye ayrılacağı yarışmada her kategoride en iyi oyuncağı yapan ilk 35 çocuk jüri tarafından belirlenecek.

Reklam
Reklam

Merve Eğitim Kurumları adına konuşan proje koordinatörü ve Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Memiş, “Çocukların el emeğiyle yaptığı sosyal bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Amacımız Van’daki depremde mağdur olmuş ailelerin çocuklarını mutlu etmek. Yarışmada tasarım ön planda olacak. Bir çocuk isterse yarışmaya 3 farlı eserle de katılabilir. Çocuklar oyuncakları kendileri yapacakları gibi mevcut oyuncağı da değiştirip yarışmaya katılabilir.” dedi.

Yarışmada 30 bin oyuncak hedeflediklerini belirten Memiş, “Van halkının acılarını paylaşıyoruz. Onların acısını bir nebze de olsa hafifletmeyi amaçlıyoruz. Ne kadar çok oyuncak olursa o kadar çocuğu mutlu ederiz.” şeklinde konuştu.

Yarışmanın ulaşım hizmetlerini karşılayacak olan Kimse Yok mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Aşcı da Merve Eğitim Kurumları'na böyle bir projeye imza attıkları için teşekkür etti.

Yarışmanın hediyeleri ve tüm masraflar FİMA Kırtasiye Dış Ticaret Ltd. tarafından karşılanacak. Firma yetkilisi Öznur Cebrailoğlu böyle güzel bir projeye sponsorluk yapmaktan mutlu olduklarını kaydetti. Yarışmanın sonunda 105 çocuğa, 10 bilgisayar, 6 bisiklet, 9 MP5, 17 MP4, 40 MP3, 3 fotoğraf makinesi ve 20 akıllı oyuncak ödülü verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar 23 Mart 2012 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz