Van İskele Öğretmenevi 20 Aralık’ta Hizmete Açılıyor

Van’da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerde az hasarlı olan ve hizmetleri belli bir süre aksayan...

Van’da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerde az hasarlı olan ve hizmetleri belli bir süre aksayan Van İskele Öğretmenevi’nde yenileme çalışmaları sürüyor. İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, öğretmenevinin Van Valiliği’nin desteğiyle yepyeni bir görünümle 20 Aralık’ta hizmete açılacağını söyledi.

Şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve birçok Bakanı ağırlayan Van İskele Öğretmenevi’nde depremlerin ardından belli bir süre hizmete ara vermiş, daha sonra otel bölümünü güvenlik riski sebebiyle hizmete kapatılan öğretmenevinin sadece restaurant bölümünü hizmete açmıştı.

Reklam
Reklam

Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun da kendilerine sunduğu destekle İskele Öğretmenevi’nin tamamıyla yenilenerek hizmete açılacağını söyledi. Van Valiliği’nin de katkısıyla öğretmenevinin yenileme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, “Geçtiğimiz yıl meydana gelen depremler birçok kurumu etkilediği gibi, öğretmenevimizi de etkiledi. Ancak tüm bu sıkıntılara rağmen bizler depremden birkaç gün sonra otel bölümünü hizmete kapatırken, restaurant bölümümüzde vatandaşlara yemek dağıtımında bulunduk. Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun da desteğiyle öğretmenevinde aş evi kurarak günde iki bin kişiye yemek dağıttık. Birçok vatandaş bizzat öğretmenevinde yemek yerken, yine birçok vatandaş getirdiği sefer tası ile buradan ailesine yemek götürdü. Deprem dolayısıyla öğretmenevimizin üç katlı olan otel bölümünü güvenlik riski ile hiç açmadık. Restaurant bölümünü geçtiğimiz haftaya kadar sürekli hizmete açtık. Sonraki süreçte Van Valiliği ile irtibata geçerek öğretmenevini baştan sona yenilemeye karar verdik. Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun da sunduğu destekle öğretmenevimiz baştan sona yenileniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Çalışmaların 20 Aralık 2012 tarihine kadar bitirilmesini düşündüklerini söyleyen Aras, “İnşallah 20 Aralık 2012 tarihi itibariyle öğretmenevimizi hizmete açacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Otel bölümümüz az hasarlı olmasına rağmen kolonlar güçlendiriliyor. Duvar bölmeleri beş yıldızlı bir otele yakışır şekilde dizayn ediliyor. Yenileme çalışmalarımız bittiği takdirde Van halkı yepyeni bir İskele Öğretmenevi ile karşılaşacak. Ben bir kez daha bu yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz