Van Kahvaltısı Sahile Indi

ÖZKAN BİLGİN - Van'ın meşhur yöresel kahvaltısı bir işletmecinin girişimiyle Van Gölü Sahili'nde yerli ve yabancı ziyaretçilere sunuluyor.

ÖZKAN BİLGİN - Van'ın meşhur yöresel kahvaltısı bir işletmecinin girişimiyle Van Gölü Sahili'nde yerli ve yabancı ziyaretçilere sunuluyor. Kent merkezinde bulunan kahvaltı salonu işletmecileri, tamamını organik ürünlerden hazırladığı bol çeşitli Van kahvaltısınının adını dünyanın bir çok bölgesine duyurdu. Türkiye'nin birçok ilinde "Van Kahvaltı Salonu" adı altında iş yerleri açılırken, Vanlı bir işletmeci Edremit Sahili'ne açtığı kahvaltı salonuyla yerli ve yabancı konuklara gölün masmavi kıyılarında kahvaltı keyfi sunuyor. Tamamı Van'da organik olarak üretilen, peynir, bal, kaymak, yumurta, sucuk, reçel, tereyağı ve ekmekten oluşan menü, Van kahvaltısını rakipsiz kılıyor. İşletme sahibi Murat Torumtay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının bölgeyi ziyarete gelenlere ferah bir ortamda, güzel bir kahvaltı yapma imkanı sağlamak olduğunu, bunun için de en uygun mekanın Van Gölü kıyısı olduğunu söyledi. Torumtay, "Kahvaltı salonumuzun açılmasının ardından müşterilerimizden güzel tepkiler aldık. Yaptığımız bu hizmet ile kahvaltımızı gölle bütünleştirmiş olduk. İnsanlar enfes Van Gölü manzarasında yedikleri leziz ve organik bir kahvaltının tadını kolay kolay unutamıyor" şeklinde konuştu. Yaz tatilini ailesiyle Bitlis'in Tatvan ilçesinde geçiren, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erkol ise Tatvan'a kadar gelmişken meşhur Van kahvaltısını tatmak istediklerini dile getirdi. Van kahvaltısının ününü daha önce çok duyduklarını anlatan Erkol, kahvaltıyı çok beğendiğini, özellikle göl kıyısında kahvaltı yapmanın tadının bambaşka olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz