Van Özel Serhat Koleji, Matematik Olimpiyatlarında dünya ikincisi çıkardı

Hollanda’da yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda Özel Van Serhat Lisesi öğrencisi Polatkan Polat, bir kez daha...

Hollanda’da yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda Özel Van Serhat Lisesi öğrencisi Polatkan Polat, bir kez daha dünya ikincisi oldu.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından organize edilen Uluslararası Matematik Olimpiyatları, 16-24 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’da yapıldı. Olimpiyatlara 120 ülkeden yaklaşık 5 bin öğrenci katıldı. Bu yıl Romanya’da yapılan Balkan Matematik Olimpiyatları’nda 3. olan Özel Van Serhat Lisesi’nden Polatkan Polat, Türkiye takımında yer aldı. Bilkent Üniversitesi’nde yoğun kamp temposu ardından Hollanda’daki dünya olimpiyatlarına katılan Vanlı Polatkan Polat, dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı. Türkiye, Matematik Olimpiyatında takım olarak 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya alarak dünya altıncısı oldu.
Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya, Polat’ın bir Matematik dâhisi olduğunu ifade etti. Öğrencilerinin, daha önce bir Balkan birinciliği, iki Balkan ikinciliği, bir Balkan üçüncülüğü, iki kez dünya ikinciliği başarıları bulunduğunu dile getiren Kaya, "Bu başarısını perçinleştirmiş oldu. Okulumuzun 1996’dan bu yana olimpiyatlarda göstermiş olduğu başarısının bir devamı olarak görüyoruz. Öğrencimize, ailesine ve emeği geçen bütün öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Bu arada, öğrencimiz Polatkan Polat, 2011 LYS sınavında da MF-1 ve MF-4 ekli puanda Türkiye birincisi olmuştur." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz