Van polisinden Türkiye'de bir ilk

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de bir ilke imza atarak hırsızlık zanlılarını ayak parmak izleri ile tespit etti.

Zanlılar, parmak izi bırakmamak için çoraplarını ellerine geçirip ayak izlerini hesaba katmayınca yakayı ele verdi.

Önceki gece Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde hırsızlık yapıldığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgeye giderek iş yerini ablukaya aldı. Polis, çevre güvenliğini aldıktan sonra iş yeri sahibi ile içeri girerek etrafı kontrol etmeye başladı. Çelik kasanın açılmadığı, 1 adet keski ile çekicin olay yerinde bırakıldığı görülünce zanlıların içeride olduğu anlaşıldı. Yapılan incelemede, hırsızlık zanlılarının iş yerinin bitişiği olan bisikletçinin duvarını kırarak içeri girildiği tespit edildi. Detaylı inceleme yapan ekipler, B.Ö. ve H.U. isimli zanlıları çimento torbalarının arkasında gizlenmiş vaziyette kıs kıvrak yakalandı. Yakalanan zanlılar, suçlarını kabul etmeyip çelik kasanın yanına hiç gitmediklerini iddia etti.

Reklam
Reklam

HIRSIZI AYAK PARMAĞINDAN TESPİT ETTİLER Hırsızlık zanlıları Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandıktan sonra Olay yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Zanlıların, iz bırakmamak için çoraplarını ellerine geçirip çelik kasayı kırmaya çalıştıkları sırada polisin geldiğini duyunca ses çıkmaması için ayakkabılarını çıkarak gizlenmeye çalıştıkları belirlendi. Ekipler, titiz bir çalışma sonucu topladığı delilleri incelemek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Olay yerinden ve zanlıların ayaklarından örnek alınarak Olay Yeri İnceleme uzmanları tarafından karşılaştırma yapıldı. Olay yerinde bulunan ayak işaret parmak izinin B.Ö. isimli zanlıya ait olduğu tespit edildi. Böylece Türkiye'de ilk defa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü uzmanlarınca ayak işaret parmak izinden zanlının olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.Ö. isimli zanlının yapılan sorgusunda 47 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Çelik kasanın kapağı ise kesilip alınarak daha önce ilde meydana gelen benzer olaylarla ilgili olup olmadığının tespiti için kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz