Van Sağlıkta Gelişiyor

Gülay KUYUCU/VAN, Bölgenin sağlık merkezi konumundaki Van, sağlıkta yeni hamleler yapıyor. 2011 yılında hizmete açılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma

Gülay KUYUCU/VAN, Bölgenin sağlık merkezi konumundaki Van, sağlıkta yeni hamleler yapıyor. 2011 yılında hizmete açılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kardiyoloji bölümünde son 6 ayda 300 başarılı ameliyat gerçekleştirildi. Kalp hastalarını artık batı illerine göndermediklerini belirten hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Yüksel Kaya, hastaları çok kısa sürede tedavi ederek taburcu ettiklerin ifade etti. Doç.Dr. Kaya, şöyle dedi:
"Bize müracaat eden birçok hastamızı başarılı bir anjiyo yöntemiyle tedavi ettik. Bunların hepsi bir gece hastanede kalıp taburcu edildi. Hiçbir hastamıza genel anestezi yapmadık. Bu hastaları bu şekilde tedavi edemeseydik, açık kalp ameliyatıyla tedavi etmek zorunda kalacaktık. Açık kalp ameliyatı, uzun süren yoğum bakım ve servis yatışları gerektirmenin yanı sıra ameliyata bağlı gelişen ağrılar, iş gücü kaybı gibi riskler taşımaktadır."
BESLENME KONUSUNDA UYARDI
Halka kalp sağlığı için uyarılarda da bulunan Doç.Dr. Kaya, bölgenin yüksek rakımlı olmasına rağmen beslenme koşullarının da iyi olmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Bundan dolayı ortalama yaşam süresi diğer bölgelere göre daha kısa. Yaşam koşullarının, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, sağlıkla ilgili farkındalığın oluşturulması için çalışmalarımız sürüyor. Yüksek rakım koah, yüksek tansiyon gibi hastalıkları tetikleyen bir etkendir. Yüksek rakımı değiştiremeyeceğimize göre, beslenme şekli ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekir. Sebze meyve ağırlıklı beslenme, sıvı yağ tüketimi ve hayvansal gıdaları sınırlandırarak beyaz et tüketimini arttırmalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: