Van Savcısı meslekten ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca, Savcı Sarıkaya hakkında başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan rapor, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün incelemesinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na geldi.

Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Sarıkaya'yı 1'e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti ve karar kesinleşinceye kadar açığa aldı.
Kurul, ayrıca Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan ile başsavcıvekili İbrahim Özer hakkında ise başka bir müfettiş görevlendirilerek yeniden inceleme yapılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Savcı Sarıkaya, bu kararın yeniden görüşülmesini talep edebilecek. Bu istemi de yine Kurul karara bağlayacak.

Yeniden görüşmede de verilen karar değişmez ise Sarıkaya'nın buna da itiraz hakkı bulunuyor. Bu itiraz da Kurul'un 5 yedek üyesinin katılımıyla oluşan 12 kişilik bir üst kurul tarafından karara bağlanacak. Üst kurul da itirazı reddederse Sarıkaya hakkındaki ihraç kararı kesinleşmiş olacak.