Van skandalı ile ilgili tahkikat raporu

ANKARA (İHA) - Eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın Van'da gözaltına alındıktan sonra adamları tarafından zor kullanılarak kaçırılması olayında ihmali görülen polisler hakkında hazırlanan rapor Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihmali görülen emniyet görevlileri hakkında başlatılan ve geçtiğimiz hafta tamamlanan soruşturma raporunun sonucu açıklandı. Açıklamada, bazı basın organlarında yer alan, "Bayram kaçırılırken 30-40 kilo eroin de birlikte kaçırıldı" iddialarının tamamen asılsız olduğu belirtilirken, emniyet görevlilerinin ihmali ile ilgili olarak cezalandırılmaları hakkında şu ifadeler yer aldı:
"Adli görevin ifası sırasında ihmali görülen Malatya Emniyet Müdürlüğü KOS Şube Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 1 başkomiser, 2 komiser yardımcısı ve 2 de polis memuru olmak üzere toplam 5 emniyet görevlisi hakkında adli yönden işlem yapılması için hazırlanan tevdi raporu 28.07.2004 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Birlikte yapılan disiplin soruşturmasında da 7 görevli hakkında muhtelif disiplin cezaları önerilirken, 9 görevli hakkında işlem yapılmaması, 1 görevli hakkında ise adil soruşturma sonucuna göre işlemde bulunulması önerilmiştir. Konu Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı'nda görüşülerek karara bağlanacaktır".

Reklam
Reklam