Van Smmmo’dan “ön Muhasebe Ara Elemanı” Kursu

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Van Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı desteğiyle...

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Van Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı desteğiyle yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen proje çerçevesinde “Bilgisayarlı ön muhasebe ara elemanı” adı altında 30 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

Van SMMMO toplantı salonunda kursiyerlere yönelik kısa bir açıklama yapan SMMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu, yapılacak eğitimle ilgili bilgiler verdi. Simeklioğlu, kentte işsizlik oranının hızlı bir şekilde arttığını belirterek, “Artan işsizliğin içerisinde eğitimli insanların sayısı ciddi bir şekilde artmaktadır. Bu nedenle ilimizde istihdam edilecek nitelikli, birikimli, öz güvene sahip, üretken, yetişmiş ara eleman ihtiyacı doğurmuştur. Dinamik potansiyele sahip olan fakat değerlendirilmeyen genç iş gücü, üretici olmak yerine tüketici olmaktadır. Bu sorun özellikle yerel düzeyde meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından yürütülecek meslek edindirme, mevcut mesleği pratikleştirme ve beceri düzeyinin artırılarak iş verimliliklerinin yükseltilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla muhasebe ara elemanı eğitimi projesi yerel ve bölgesel düzeyde muhasebe büroları ve işletmelerin muhasebe biriminde muhasebe elemanı veya büro elemanı olmak, mesleki bilgi, birikim ve donanıma sahip olacak şekilde bilgisayar ve muhasebe paket programı destekli muhasebe mesleğini öğrenmelerini sağlayarak istihdam edebilir duruma getirilmesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Simeklioğlu, kursun 2 ay süreceğini belirterek, “Hedef grup olarak Van merkez ilçe sınırlarında ikamet eden en az lise mezunu işsiz veya işini kaybetme riski taşıyan bay ve bayanlardır. Kursiyer sayısı 30 olup, kurs süresi 60 gündür. Projenin toplam maliyeti 93 bin TL’dir. Muhasebe ara elemanı eğitimi projesine katılan eğitimcilere başarılar diler, eğitim projesinin katılımcılara ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kursiyerlere ilk dersi eğitimci Cemal Özkan verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: