Van SYDV, SODES Projesiyle Kitap Dağıttı

Van Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV), SODES kapsamında hazırladığı "Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere" projesiyle öğrencilere kitap dağıtıldı.

Van Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV), SODES kapsamında hazırladığı "Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere" projesiyle öğrencilere kitap dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Özel, sınava yönelik kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı dağıtımını, Bostaniçi Lisesi'nde yaptı.

Projenin ilköğretim ve orta öğretimde, okula devam eden ya da mezun durumdaki öğrencilere yönelik, okula yardımcı olma, kaynaklara ulaşma ve araştırma imkanları sağlama amacıyla hazırlandığını belirtti.

Özel, şunları aktardı:

Reklam
Reklam

"Öğrencilerin eğitimden uzaklaşmalarına ve başarısız olmalarına neden olan bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmak istedik. Bu doğrultuda oluşturulan kütüphane, bilgisayar sınıfı ve etüt salonu ile ev dışında da öğrencilerin çalışabilecekleri bir mekan oluşturduk. 9, 10, 11 ve 12. sınıf olmak üzere toplam 250 öğrenciye, sınava yönelik kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı dağıttık. Projemiz 12 ay süreli. Projenin son ayaklarından biri de dershaneye gidemeyen, kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı almakta zorluk çeken öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarının karşılamak. Öğrencilere toplam bin 560 kitap dağıttık. Bundan sonra öğrencilerimizden başarı bekliyoruz."

Muhabir: Necat Hasar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: