Van 'Travel Turkey İzmir' Fuarında Tanıtılacak

Bu yıl altıncısı düzenlenen 'Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefali de tanıtılacak.

Bu yıl altıncısı düzenlenen 'Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefali de tanıtılacak.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ve ekibi tarafından özel yöntemle fuar alanına getirilen 150'ye yakın inci kefalinin, ilk kez bir fuarda tanıtıldığı belirtildi.

Van Gölü'ne özgü inci kefalinin, Van standında kurulan bir akvaryum ile katılımcılara gösterileceğinin vurgulandığı açıklamada, fuarda ayrıca Van Kedisi, Van Kalesi, Van Gölü, flamingolar, Hüsrev Paşa Camisi, Akdamar Kilisesi, Van kahvaltısı, Van kilimleri ile çok sayıda turistik ve kültürel değerin de tanıtılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, 6-9 Aralık tarihleri arasındaki fuara, Van Valiliği'nin öncülüğünde YYÜ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile kentteki otel ve turizm acentelerinin temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Muhabir: Necat Hasar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: