Van TSO'da "sınır Ticareti" Değerlendirildi

 Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) "Kapıköy Gümrük Kapısı ve Sınır Ticareti" konusunda değerlendirme toplantısı düzenledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası "Kapıköy Gümrük Kapısı ve Sınır Ticareti" konusunda değerlendirme toplantısı düzenledi. Van TSO Başkanı Necdet Takva moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Kapıköy Gümrük Müdürü Celalettin Demirdelen, ilgili kurum temsilcileri ve üyeler katıldı. Kapıköy Gümrük Kapısı ve sınır ticaretinde yaşanan sıkıntıların değerlendirildiği, tüccarların sıkıntılarının dinlendiği toplantıda konuşan Takva, halkın Kapıköy Sınır Kapısını ticaret bölgesi olarak kullanması gerektiğini söyledi. İran pazarı olmadan ülke ve bölgenin yerel kalkınmayı sağlamasının mümkün olmadığını dile getiren Takva, "Ticaretin iyi gelişebilmesi ve bölgenin sorunlarının çözülmesi için sınır ticaretinin açılması gerekiyor. Ülkemizin batıyla rekabet etme olanağı yok. Güvenlik gerekçesi ile olaylara bakarsak hiçbir şey yapamayız. 100 kilometre ötede bir zenginlik var ve biz bu zenginliğe ulaşamıyoruz" dedi. Vali Yardımcısı İbrahim Özkan da sorunların dile getirilmesi halinde çözüleceğini söyledi. Özkan, "Sınır kapısı modernizasyonu yapılırsa sorunlar çözülür. Bununla birlikte sınır kapısında oluşacak kuyruk Van'a kadar uzayacaktır. Biz de bu sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. İran ile yaptıkları ticari işlemlerde masraflardan dolayı zarar ettiklerini anlatan iş adamları ise eksikliklerin giderilmesi durumunda bölgenin ekonomik olarak ilerleyeceğini aktardı. Toplantıda sorunların bir rapor haline getirileceği ve ilgili makamlara ulaştırılacağı karara bağlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: